Van Etter tot Engel: Moeder en Dochter

 

Een moeizame ouder-kindrelatie komt in de beste families voor. De koppels die meedoen aan het nieuwe realityprogramma ‘Van Etter Tot Engel: Moeder & Dochter' weten er alles van. De acht moeders en hun dochters die zich hebben opgegeven, kunnen hun problemen niet meer zelf oplossen. In Zuid-Afrika, ver weg van huis en vastgeroeste gewoonten, doen de duo's een ultieme poging om hun ernstig verstoorde relatie onder ogen te zien en hun band voor altijd te herstellen. Hoe dit uitpakt, is vanaf donderdag 14 mei te zien bij RTL 5.

moeder en dochter

In de op zichzelf staande afleveringen staan per week een moeder en dochter centraal. Monique en haar achttienjarige dochter Kya hebben samen een heftig verleden en dat heeft een behoorlijke impact op hun relatie. Monique was tot twaalf jaar geleden verslaafd aan heroïne en kon daardoor niet voor Kya en haar oudere broer zorgen. Kya en haar broer verbleven bij hun opa en oma en in verschillende instellingen. Inmiddels is Monique al jaren clean en wil ze dolgraag een goede band met Kya opbouwen, maar dit blijkt moeilijk door alles wat er is gebeurd. Er is weinig vertrouwen tussen de twee en Kya neemt niets van Monique aan. Monique wil dolgraag dat Kya haar als moeder ziet, maar voelt zich machteloos door het ontwijkende gedrag van haar dochter.

De achttienjarige Martine is ook een grote zorg voor haar moeder Esther. Ze gedraagt zich volgens haar als een kind van veertien, is brutaal en ze liegt. Haar man, de stiefvader van Martine, vindt dat ze haar dochter strenger moet aanpakken. Martine is niet meer gelukkig thuis en wil het liefst zo snel mogelijk op zichzelf wonen. Toch hebben ze samen de wens om weer op één lijn te komen en hun band te herstellen. Meedoen aan het programma is voor Monique, Esther en de andere zes moeders een laatste redmiddel, want ze weten niet meer wat ze met hun dochters aan moeten.

De duo's reizen af naar Zuid-Afrika in de veronderstelling dat ze samen de natuur in trekken. Ze weten niet dat ze apart van elkaar back to basic gaan. Telefoons, sanitair en andere luxe artikelen zijn uit den boze. Hoe is het voor de moeders en dochters om individueel op pad te gaan, één met de natuur te zijn én elkaar halverwege toch weer tegen te komen?

Daarnaast leren de deelnemers meer over de Ubuntu-filosofie, die veel Zuid-Afrikanen aanhangen. Deze Zuid-Afrikaanse wijsheid draait om respect in alle opzichten en het belang van familiebanden. De dames maken kennis met stamhoofden die hen meer uitleggen over deze wijsheid. Met Ubuntu in gedachten, kunnen de dames wellicht op een andere manier naar elkaar kijken. Tijdens hun reis krijgen de stellen begeleiding van psychologen Meike Wouters en Anoek Drieman. Zij proberen te ontdekken wat er achter de problemen zit en hoe de moeders en dochters uiteindelijk weer samen door het leven kunnen gaan.

Vanaf donderdag 14 mei, 20:30 uur RTL 5

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

cynthiaxd - Donderdag 14 mei 2015 10:33
Ik ga het zeker kijken !
Niet dat ik geen goeie relatie heb met mijn moeder in tegendeel zelfs!
Ik zou het fijn vinden om te kijken hoe erg ze gaan veranderen :)
HHH - Donderdag 14 mei 2015 13:35
Ik vind zulke programma's toch altijd een beetje vreemd. Als de relatie zo slecht is, waarom laten ze dit dan vastleggen op camera? En waarom zou je dan met z'n tweeën een reisje maken?
Met zulk soort programma's zoeken ze ook gewoon interessante en dramatische figuren uit alle aanmeldingen, zodat ze over-the-top televisie kunnen maken.
d - Donderdag 14 mei 2015 14:12
De westerse wereld is vergiftigd. Ik zou me diep schamen tegenover zo'n stam. In de westerse wereld waarin kinderen sowieso al vaak tegenover hun ouders worden gezet, door ze als ouderwets te bestempelen, via de media, waarin, als je afdwaald, al snel geen plek meer is voor jou en je het allemaal zelf hebt gedaan, ook aan de drugs gaan, het is allemaal je eigen keuze. Maar is dat wel werkelijk zo?
In de basis..is er alleen natuur. Genoeg voor zoveel natuurlijk geluk. Maar wij maken het kapot, door ons systeem, waarin er vaak maar één weg is, dat merk je als je die weg niet kunt, wilt of durft te volgen.
En al die vervuiling die we er op na houden om in dat systeem te kunnen functioneren of mee te doen; alleen al door naar Z-Afrika te menen te moeten vliegen, hoeveel onnodige kerosine wordt weer verspild, voor idd. HHH een.. programma.
- - Donderdag 14 mei 2015 15:52
hoe kun je zo tegen je moeder doen :o heb respect voor je moeder