Antidepressiva: hoe zit het precies?

Gepost op Dinsdag 21 maart 2017 10:00 door Scarlet Hemkes in TV uitzendingen.

Een miljoen Nederlanders gebruikt antidepressiva. De redenen om te gebruiken lopen nogal uiteen. Voor mensen met een zware depressie kan het letterlijk een levensreddend medicijn zij en dan zijn de voordelen dan ook groter dan de nadelen. Het wordt echter ook voorgeschreven voor stoppen met roken, slaapstoornissen, overgangsklachten, zenuwpijnen of een burn-out... Wegen de voordelen dan ook af tegen de nadelen? Het televisie programma Kassa besteedde dit weekend uitgebreid aandacht aan de medicatie Ún interviewde Rianne Spit, die recent een website voor mensen met een depressie oprichtte: AllesGoed.org.

Ook ik heb lange tijd antidepressiva geslikt. Dit heeft me in de periode waarin ik erg depressief was Ún veel last had van eetbuien geholpen. Toen ik de medicatie jaren later wilde afbouwen, bleek dat een stuk moeilijker dan verwacht. Het is me uiteindelijk wel gelukt, maar dat was niet eenvoudig. Meer daarover lees je in mijn blog Antidepressie afbouwen. Deel onder deze blog gerust jouw ervaring met antidepressiva. Heb je vragen over antidepressiva en wil je graag ervaringen hierover uitwisselen, dan kan dat in dit gedeelte van ons forum.

 

Reacties

anoniem - Dinsdag 21 maart 2017 10:52

Alles draait om geld

C - Dinsdag 21 maart 2017 16:56

Heb de uitzending van het weekend gezien. Heel dapper hoe Rianne haar verhaal doet

Iris - Dinsdag 21 maart 2017 17:49

Werd helemaal hyper door antidepressiva, dit gebeurd vaker bij mensen met autisme.

Aldegonda - Vrijdag 28 april 2017 20:06

Ik vind t afvlakken van positieve gevoelens zo erg.

Mariah - Donderdag 28 september 2017 11:23

Ik heb een CO-PTSS
Dus zou je denken dat (naast gesprekken/behandelingen) een antidepressiva wel zou moeten werken. Ik heb ze ALLEMAAL geprobeerd, want heb zo.n hulp echt nodig maar helaas....
Zijn daar dan andere/specifieke middelen voor?

Geschreven door Scarlet

Scarlet Hemkes is oprichter en hoofdredactrice van Proud2Bme. Ze schrijft regelmatig blogs en is te vinden op het forum.

Vind je dit waardevol?


feed