Hoe charmant ben jij?

Gepost op Vrijdag 17 maart 2017 10:00 door Laura in Proud2Live.

Laatst ontmoette ik iemand en ik kon niet direct helemaal plaatsen wat voor indruk zij op mij maakte. Het was niet zo dat ze extreem knap was maar het had te maken met de manier waarop zij zichzelf presenteerde, denk ik. Ik ben er over na gaan denken en ik besefte mij dat het vanalles was, het plaatje klopte. En ze was charmant. Het is een vaag woord, maar dat is wel alomvattend voor mij. Ze was sympathiek, ze had een mooie en positieve uitstraling, was toegankelijk en elegant. Ze straalde vertrouwen uit en ik merkte dat ze op mij, maar ook op anderen uit de omgeving, een enorme aantrekkingskracht had.

Of je nou groot of klein bent, dik of dun, donker of licht, lang of kort haar hebt, een topmodel bent of gewoon een normale vrouw, ik ben er van overtuigd dat iedereen charmant kan zijn. Ik vind het begrip wel wat vaag. Het zegt niet hoe je er uit moet zien, het is een manier van voorkomen, het is een blik in de ogen of iets wat iemand uitstraalt. Bij deze vrouw waren het de bovenstaande dingen, maar het kan vanalles zijn wat iemand charmant maakt. Ik denk ook wel dat dit een eigenschap of vaardigheid is, die iedereen goed kan gebruiken en misschien wel nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het ontmoeten van nieuwe mensen, sollicitatiegesprekken etc. Charmante mensen worden sneller interessant, aardig, bekwaam en toegankelijk gevonden.

vrouw met doek
Bron

Charmant zijn kun je leren
Voor sommige mensen is het heel natuurlijk om charmant te zijn en anderen moeten dit wat meer trainen. Probeer te begrijpen wat andere mensen van je willen zien als het gaat om je houding, lichaamstaal, manier van praten, etc. Het is wel belangrijk dat het echt is. Interesse moet bijvoorbeeld oprecht zijn. Wanneer het niet gemeend of echt is, zal het ook niet snel charmant overkomen.

Hieronder staan wat tips hoe je meer charmant kan zijn en dit ook uit kan stralen.

♥ Wees geïnteresseerd in anderen
Wees geïnteresseerd in anderen. Misschien ken je iemand nog niet en stroom je eigenlijk al over van de vooroordelen. Je kent deze zin vast wel "Never judge a book by it's cover". Wees open en zorg ervoor dat je mensen beter leert kennen. Stel vragen, wees aardig en empatisch.

♥ Vertel ook dingen over jezelf
Wees open en geef anderen ook de kans om jou te leren kennen. Je kunt niet verwachten dat iemand heel veel over zichzelf of zijn/haar leven vertelt terwijl diegene niks van jou weet. Je hoeft niet je grootste geheimen of levensverhalen op tafel te leggen, maar vertel iets en sta open voor vragen. Hierdoor creëer je wederzijds vertrouwen en kun je beter een band opbouwen.

meisjes
Bron

♥ Straal zelfvertrouwen uit
Dit is één van de belangrijkste dingen als het gaat om charmant zijn en zo overkomen. Maar zelfvertrouwen uitstralen is heel lastig als je eigenlijk heel onzeker bent. Laat het een motivatie zijn om wat zekerder van jezelf te worden. En om alvast te beginnen; er zijn misschien wel wat dingen waar je je wel zeker over voelt. Misschien is dit je haar, of je lach. Of heeft dit te maken met je persoonlijkheid of kledingstijl. Benadruk dan dit en straal uit dat je je hier zeker over voelt. Geloof hier in en laat het anderen zien. Daarnaast is het ook belangrijk om te staan achter wat je uitspreekt, vertel dingen met overtuiging. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je jezelf leert accepteren zoals je bent en dat je anderen laat zien hoe geweldig je eigenlijk bent (ook met tekortkomingen, want die heeft gelukkig iedereen).

♥ Wees je bewust van je lichaamstaal
Lichaamstaal zegt ontzettend veel over jou en hoe jij overkomt op anderen. Hou hier rekening mee en zet het ook in om wat jij uit wil stralen nog duidelijker naar voren te laten komen. Wanneer je geïnteresseerd bent helpt het soms om wat naar voren te buigen en als je wat uitlegt kun je soms je handen goed gebruiken en gebaren maken. Niet teveel natuurlijk, maar het kan je boodschap wel kracht bijzetten. Daarnaast letten veel mensen niet op hun gezichtsuitdrukking, terwijl dit vaak wel heel veel zegt. Lachen is ook belangrijk. Misschien lach je niet veel maar ben je ergens wel heel enthousiast over of vind je iemand wel heel aardig. Wanneer iemand veel lacht, komt hij of zij vaak charmanter over.

♥ Maak oogcontact
Tijdens een gesprek is oogcontact heel belangrijk. Wanneer iemand dit ontwijkt, merkt de gesprekspartner dit vaak direct. Het komt onzeker en soms ook wat onvriendelijk over. Wees dus niet bang om oogcontact te maken. Overdrijf dit ook niet door te gaan staren of nooit weg te kijken. Dit mag ook. Probeer een balans te vinden. Wanneer de ander iets vertelt, heeft hij of zij ook echt het gevoel dat je echt luistert.

meisjes lachen
Bron

♥ Laat je niet afleiden
Wanneer je met iemand in gesprek bent, is het belangrijk dat je ook echt alleen daarmee bezig bent. Geef iemand het gevoel dat je er op dat moment gewoon voor diegene bent. En check niet tegelijkertijd de nieuwe berichtjes op je telefoon en kijk niet constant op je horloge.

♥ Geef complimentjes
Vaak vinden we iets mooi of leuk aan de ander, maar houden we dit voor onszelf. Complimentjes geven wordt naar mijn idee veel te weinig gedaan. Geef anderen meer complimentjes, natuurlijk wel alleen als je het meent. Je zult zien dat dit hen goed doet en dat het fijn voor hen is om bij jou in de buurt te zijn. Je zorgt er voor dat mensen zich speciaal voelen. Ik denk dat het geven van complimentjes goed hoort bij iemand die charmant is.

Wanneer je je meer bewust bent van de bovenstaande punten en je dit meeneemt in jouw leven, zul je dit op een gegeven moment gaan zien en voelen. Ook jij kunt een charmant persoon zijn en zo overkomen op anderen.

Hoe charmant ben jij?

 

Reacties

Nora - Vrijdag 17 maart 2017 11:01

Hoewel het vast goed bedoeld is word ik altijd een beetje opstandig van zulke artikelen:
"Voor sommige mensen is het heel natuurlijk om charmant te zijn en anderen moeten dit wat meer trainen" - ik denk dan: waarom moet ik dit trainen? Ik lees tussen de regels de boodschap: als je niet charmant bent, moet je harder werken, dus je bent niet goed zoals je bent. Het is neem ik aan niet de intentie, maar misschien wel wat meer mensen er uit halen, en dat is zonde. We leggen onszelf al zo veel op, en zeker mensen met een eetstoornis doen al zo hun best om anders / beter / nog beter te zijn. Ik denk dat je charmant bent als je lekker in je vel zit :) Laten we ons daar op richten.

L. - Vrijdag 17 maart 2017 11:39

@Nora Jezelf willen verbeteren betekent niet dat je niet goed genoeg bent, het betekent dat je beter wil zijn. Het idee dat je niet goed genoeg bent komt meer voort uit je eigen onzekerheden.

chanti - Vrijdag 17 maart 2017 11:43

Ik krijg een niet echt charmant gevoel bij deze blog, Dit is, ff voor de duidelijkheid, totaal niet persoonlijk bedoelt naar de schrijver van deze blog maar over de inhoud.

Ik kom ook wel eens mensen tegen die supercharmant zijn en dan denk ik: ik wil ook zo zijn. Vroeger ging ik dan daar heel erg mijn best voor doen om dat te leren. Maar ik raakte steeds verder mezelf kwijt!

De inhoud van de blog geeft mij het idee en de grote vraag: Waarom zou ik charmant willen zijn, en waarom zou ik dat willen leren? 'Ook jij kunt een charmant persoon zijn en zo overkomen op anderen.' Waarom is charmant zijn zo mooi en leuk en waarom zou ik energie stoppen in mijn voorkomen of hoe ik overkom op anderen?
Ik wil vooral heel graag dat je jezelf bent, proberen bij mijzelf te blijven en dat vind ik veel knapper dan iemand proberen te worden die anderen energie geeft of aantrekkingskracht door het positieve voorkomen. Wat nou als ik niet charmant ben? heb ik dan pech? ben ik minder leuk en mooi? Moet ik harder mijn best doen?

Nee... nu ik zelf iets sterker ben weet ik dat dat niet zo is, maar als ik deze blog een paar jaar terug had gelezen had ik echt heel onzeker geworden over wie ik ben en wie ik eigenlijk wil zijn.

Ik denk dat iedereen mooi is als je dicht bij jezelf bent, van jezelf probeert te houden en schijt hebt wat andere mensen van je vinden. Daar gaat het om.

Hanna - Vrijdag 17 maart 2017 12:02

Ieder zn type. Ik vind wat teruggetrokken, sarcastische, humoristische mensen juist interessant. Op dat erge aardige (in houding etc.) raak ik ook wel keer uitgekeken. Laat iedereen vooral zichzelf blijven :).

Wat je ├ęcht voor iemand over hebt en betekent is veel belangrijker voor mij.

Iv - Vrijdag 17 maart 2017 15:41

Ik denk dat wat charmant gevonden wordt voor iedereen anders is en zou me daar dus ook niet teveel van aantrekken.
Ik merk bijvoorbeeld dat veel mensen mijn vader vroeger altijd charmant vonden omdat hij makkelijk praatte, met iedereen contact maakte, grapjes maakte en alles wist te regelen waardoor het supermakkelijk leek. Ik had hier bewondering voor maar ik vond het ook weleens vervelend, wilde mijn vader niet altijd delen met een massa mensen.

Daardoor zal ik niet zo snel iemand met deze eigenschappen puur door mijn eigen ervaringen.
Iemand die makkelijk 1 op 1 contact maakt, sociaal vaardig is in grote groepen, humor heeft, open is / emoties toe durft te laten, een mooie lach heeft, een open houding en een mooie combinatie tussen introvert en extravert vind ik charmant.

Aangezien ik zelf vrij extravert kan zijn zal die combinatie die ik prachtig vind misschien juist weer als to much worden ervaren. Of misschien voor sommige mensen als terughoudend voor iemand met zoveel talenten.

Wat charmant is vind ik niet te bepalen al zijn er denk ik wel basiskenmerken die door veel mensen als prettig worden ervaren. Ik denk dat Laura die heeft proberen te benoemen. Maar niemand is perfect en jezelf zijn is het allerbelangrijkste om je zeker te voelen en contact te maken. Als je niet in contact staat met jezelf en een masker opzet kom je zeker niet in oprecht contact met andere mensen. x

Chocolate - Vrijdag 17 maart 2017 16:07

Goede blog.

G. - Zaterdag 18 maart 2017 09:21

:) ja charmant zijn op jouw manier is fijn!

Klinkt zo simpel: doe wat goed voelt, wees "jezelf" - want dat is 1) het allerleukste voor jou en 2) het allerleukste voor anderen oftewel 3) het allerleukste voor iedereen ;) Maar durven te doen wat goed voelt voor jou of het uberhaupt aanvoelen: dat is al echt lastig!

Maar.. volgens mij idd ook zeker waard om daarin te investeren.. in accepteren van jezelf, zodat je op je eigen wijze charming kan zijn
>>> oftewel: kan "betooveren" zoals dat in 1858 werd gezegd.

Iedereen kan betoveren :)

Black Tiger - Zaterdag 18 maart 2017 19:09

Leuk om te lezen, thnx!

Geschreven door Laura

Laura werkte als redactrice voor Proud2Bme. Er komen met enige regelmaat nog blogs van haar online.

Vind je dit waardevol?


feed