3

Het WC doeboek

Gepost op Maandag 7 november 2011 16:56 door Scarlet Hemkes in Proud2Live.

wc doeboekVandaag is het Eerste Nederlandse WC Doeboek gelanceerd. Dit is gedaan in het kader van de campagne gezond toiletgedrag. Dit is net als voeding, voldoende drinken en bewegen van invloed op een gezonde spijsvertering. Uit onderzoek naar toiletgedrag blijkt dat ruim 60% van de respondenten het toiletbezoek wel eens bewust uitstelt. Door toiletbezoek uit te stellen kunnen problemen met de ontlasting ontstaan.

Het WC Doeboek is ontwikkeld in samenwerking met de makers van het vrouwenmagazine Flow. Dit boek, in beperkte oplage, is inspirerend, aantrekkelijk en vrolijkmakend, vol met eye-openers. ‘Op je gemak' naar het toilet met het WC Doeboek.

Het Eerste Nederlandse WC Doeboek geeft iets extra's aan elk toiletbezoek, want het kleinste kamertje is vaak een ongezellige plek in huis.

Het WC Doeboek bevat onder andere: moppen van Max Tailleur, strips van Jan Jans en de Kinderen, tegelstickers met mooie spreuken en columns van onder andere Viggo Waas en Aaf Brandt Corstius.

Belangrijkste redenen voor uitstellen om naar de wc te gaan zijn: als de WC vies is of stinkt, wanneer andere mensen in de buurt zijn, geen tijd hebben of nemen of niet buiten de deur kunnen poepen. Verder blijkt uit het onderzoek dat 56% van de ondervraagden weleens iets te lezen meeneemt naar het toilet. Gezond toiletgedrag kan problemen met de stoelgang verminderen en zelfs voorkomen. Onder gezond toiletgedrag wordt verstaan; direct naar het toilet gaan bij het voelen van aandrang, neem rustig de tijd en neem een goede houding aan. (?)

Het WC Doeboek is een heeeeeel origineel sinterklaas- of kerstgeschenk. Het boek kost € 9,95 en de opbrengst komt ten goede aan de Maag Lever Darm Stichting. Bestel het WC Doeboek op www.wcdoeboek.nl.

Iets voor jou dit boek?

 

Reacties

Hoshi - Maandag 7 november 2011 17:35

Maar dat boek ga je natuurlijk niet overal mee slepen naar toe, dus als je niet buiten de deur kunt/wilt poepen heb je aan dat boek ook niet zo veel :']

Mijntje1987 - Maandag 7 november 2011 20:13

Haha leuke reactie Hoshi!

Gezellig - Dinsdag 17 april 2012 11:22

Haha, wij lezen altijd Jan Jans en de kinderen op de wc, toevallig xd!

TAGS

boekwc
 

Geschreven door Scarlet

Scarlet Hemkes is oprichter en hoofdredactrice van Proud2Bme. Ze schrijft regelmatig blogs en is te vinden op het forum.

Vind je dit waardevol?

Ken je iemand die dit moet zien?