De lichtpuntjes van Sandra

Gepost op Maandag 20 maart 2017 19:00 door Sandra in Proud2Live.

Vorige week kon je in een nieuw soort blog de Lichtpuntjes van Nouska lezen. Het leek me leuk om voor deze week ook mijn lichtpuntjes met je te delen. Het zijn geen hele grote dingen of bijzondere gebeurtenissen, maar wel zaken die ervoor zorgen dat ik me net even wat beter voel, uitkijk naar dingen in de toekomst en wat lekkerder in mijn vel zit. In eerste instantie wilde ik ook iets vertellen over de lente die vandaag officieel begonnen is, maar aangezien het al de hele dag regent, laat ik dat voor nu even achterwege.

In ieder geval, leuk dat je komt kijken naar deze blog. Ik hoop dat je het leuk vindt en dat het je helpt om zelf ook na te denken over kleine (of grote) lichtpuntjes in je leven waardoor je je wat positiever gaat voelen.


♥ Lichtpuntje 1

Een aantal weken geleden ben ik gestart met agility voor beginners. Voor de mensen die dat niet kennen: agility wordt ook wel behendigheid genoemd en is een sport waarbij het erom gaat dat je samen met je hond een parcours zo snel mogelijk en foutloos aflegt. Dat parcours bestaat uit verschillende hindernissen waarbij je je hond met je stem en handgebaren aanwijzingen moet geven. Zelf mag je de hindernissen niet aanraken. Hindernissen zijn bijvoorbeeld een horde waar ze over heen moeten springen, een tunnel of paaltjes waar de hond tussendoor moet slalommen.

 

Ik was al een tijdje aan het kijken naar cursussen of andere dingen die ik met mijn hond zou kunnen doen. Toen ik dit tegenkwam, leek het me direct leuk. De cursus is echt voor beginners en is niet gericht op wedstrijden of iets dergelijks, het is puur recreatief. Dat is ook de reden dat ik het ben gaan doen: niet per se om op een bepaald niveau te komen of iets dergelijks, maar gewoon voor plezier. Mocht Pebbles ineens een natuurtalent zijn, dan is het een ander verhaal natuurlijk ;).

Inmiddels ben ik drie keer geweest en tot nu toe vind ik het erg leuk. In het begin vond ik het best wel spannend: nieuwe mensen, iets doen wat je niet kent et cetera. De trainers zijn echter heel aardig en ook de mensen uit de groep zijn leuk. Pebbles doet verrassend goed mee, ook al is ze de kleinste van de groep. Ze rent al door tunnels en springt over hordes. Erg leuk om te zien. Het maakt me heel erg trots. Nadien heb ik een afgematte hond en zelf een tevreden gevoel.

Lichtpuntje 2
Heel wat maanden geleden ben ik voor het eerst naar een huidtherapeut gegaan. Ik had al lange tijd last van een behoorlijk onzuivere huid en voelde me daar erg onzeker over. De stap om naar een huidtherapeut te gaan, vond ik al behoorlijk groot. Het leek me ongemakkelijk en het idee dat iemand de hele tijd aan mijn gezicht ging plukken, leek me heel onprettig. Uiteindelijk heb ik toch maar de stap gezet, in de hoop dat het iets op ging leveren.

Dat laatste heeft het zeker gedaan en dat is niet eens omdat mijn huid nu extreem veel verbeterd is. Deze is wel degelijk verbeterd hoor, maar door de behandelingen bij de huidtherapeut ben ik op de een of andere manier minder onzeker over mijn huid. Vanaf het begin werd mij heel goed uitgelegd dat ik last had van acne bij volwassenen. Dit komt veel voor en hier heb ik een tijdje geleden ook een blog over geschreven. Eens in de 3 a 4 weken ga ik naar de huidtherapeut voor een behandeling, waarbij mijn huid helemaal gereinigd wordt en ik een peeling krijg. Daarnaast heb ik verschillende producten om thuis ook mijn huid te kunnen verzorgen.

Inmiddels is mijn huid flink verbeterd. Er zijn minder onzuiverheden en het voelt op sommige plekken gladder aan. Desondanks is het zeker niet weg, iets wat ik stiekem wel gehoopt had maar wat misschien niet helemaal haalbaar was en is. Ik heb veel uitleg gehad over mijn huid, de oorzaken van mijn klachten en hoe ik ermee om kan gaan. Hierdoor lukt het me sinds een tijdje veel beter om het te accepteren. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik geen gladde huid heb en kan ik echt weleens balen als ik in de spiegel kijk, maar ik voel me er niet meer extreem onzeker over. Daarnaast is het me gelukt om zelf niet meer aan mijn huid te zitten, wat ook een hele vooruitgang is.

Lichtpuntje 3
Zoals je misschien wel weet, ben ik in het najaar met twee vriendinnen naar Londen geweest. Hoe dat was, kun je hier zien en lezen. We vonden dit alle drie zo leuk, dat we besloten hebben vaker stedentrips met elkaar te gaan doen. De volgende bestemming hebben we al bedacht, namelijk Rome. We gaan dit weer in het najaar doen, waarschijnlijk september, maar zijn nu alvast rond aan het kijken naar leuke hotels en plekken die we kunnen bezoeken.

Ik kijk hier zelf erg naar uit. Het duurt nog een tijd maar ermee bezig zijn, vind ik nu al heel erg leuk. Ik kan al uitkijken naar het lekkere eten, de mooie dingen die we daar gaan zien en de gezelligheid met deze lieve vriendinnen. Hoewel het nog helemaal niet tastbaar is, vind ik het erg leuk om bijvoorbeeld 's avonds het internet af te struinen om van alles over deze stad op te zoeken. Daarom is zo'n trip, ook al duurt deze nog even, voor mij echt een lichtpuntje. Mocht jij al eens in Rome geweest zijn en heb je nog leuke tips, laat het dan vooral weten. Wie weet heb ik (en mijn vriendinnen) er iets aan!

Wat zijn jouw lichtpuntjes van de afgelopen tijd?

Fotografie: Bud Ellison

 

Reacties

Natasja - Maandag 20 maart 2017 19:09

Leuke blog Sandra! Ik raad je zeker aan om als je in Rome bent naar de Trevi fontein te gaan (natuurlijk), maar dan vooral ook een keer savonds. Dan is het zo sfeervol en gezellig daar! En aan het pleintje van de trevi fontein zit een geweldig italiaans ijs zaakje, zeker ook de moeite waard ;)

Liz - Maandag 20 maart 2017 19:14

mijn lichtpuntjes voor de KOMENDE tijd: mijn verjaardag :) ook naar Rome en naar buitenkunst met vriendinnen

A - Maandag 20 maart 2017 19:33

Wat leuk, Sandra! En Rome is fantastisch :-). Ik zou je zeker aanraden om ook buiten de stad naar bezienswaardigheden te gaan. Vila D'Este in Tivoli is bijvoorbeeld erg mooi en vlakbij. Voor de rest natuurlijk de Sixtijnse Kapel en dat soort meer bekende dingen. En als jullie nog een bar zoeken, Draft Book is een erg leuk klein barretje van een vriendelijke Italiaanse man waar je volledig tussen de Italianen zit! Als je hem lief aankijkt laat 'ie je nog wel eens iets proeven wat hij wil gaan serveren. Aanradertje, dus.

Jelle - Maandag 20 maart 2017 19:44

Ik heb ook last van acne bij volwassenen. Welke producten gebruik je?

V. - Maandag 20 maart 2017 21:13

Superleuk dat je naar Rome gaat! Als je daar bent moet je zeker de wijk Trastevere bezoeken en niet te vergeten het Colosseum. Al zijn ze daar wel echt streng met de controles. Toen ik er met school was in augustus werden alle spuitdeo's afgepakt en voor je ogen kapot gemaakt. Vloeistoffen waren uit den boze en zelfs een pot nutella is gesneuveld, haha. Maar verder is het wel prachtig. Ostia is verder ook leuk om te bezoeken al ligt dat wel een stukje buiten Rome omdat dat de havenstad is/was. En als je in Rome bent kunt je voor 20 of 30 euro zo'n kaart voor het openbaar vevoer halen en daarmee kan je de hele week gebruik maken van de metro en trams. De tram heb ik niet gebruikt maar de metro is echt heel fijn. Je hebt twee grote metrolijnen door Rome lopen en Termini is het middelpunt als ik het me goed herinner. O en niet te vergeten, de koffie is heel sterk en de roltrappen voor de metro's zijn echt heel steil. Verder proberen ze je als je in een groep loopt bij elk restaurant naar binnen te halen. En ik zou oppassen voor straatverkopers die langs lopen met hun goederen want als je eenmaal interesse toont zijn ze heel opdringerig. Overal in Rome zijn er trouwens wel kleine supermarkten waar je salades en yoghurt en brood etc. kunt kopen voor weinig geld. Ook hoef je niet een grote waterfles mee te slepen: in de hele stad zijn waterkraantjes/fonteintjes met drinkbaar water. Veel plezier alvast!

Sofie - Maandag 20 maart 2017 21:39

Wat leuk om te lezen Sandra, wat fijn dat het met je huid een stuk beter gaat en Pebbles is zo schattig! Rome schijnt heel mooi en leuk te zijn, ik ben er zelf helaas nog nooit geweest. Leuk dat je dat met je vriendinnen doet.

Candy - Maandag 20 maart 2017 22:56

De crypte van de Santa Maria della Concezione kan je niet missen in Rome!
Het is enorm luguber, maar oh zo indrukwekkend. Google het maar!

Robin - Dinsdag 21 maart 2017 06:56

Het Colosseum is 's avonds heel mooi verlicht. Zeker een aanrader om dan even te gaan kijken (van de buitenkant dus, ik denk niet dat het 's avonds open is)

En als je naar binnen wil dan zou ik zo vroeg mogelijk gaan omdat er het dan nog rustig is. Anders staan er vaak lange rijen. Ik ben zelf niet binnen geweest, mede vanwege die rijen.

Anoniemer - Dinsdag 21 maart 2017 08:03

Zouden jullie blog kunnen maken over gember en of dat goed is als je autisme en anorexia hebt

Jillie - Dinsdag 21 maart 2017 10:29

Rome is zó leuk! Ik ben er twee keer geweest, een keer met school en later eens met vriendinnen. De sfeer in de stad en gewoon alle mooie dingen om te bekijken. En idd wat Natasje zegt: De Trevi Fontein. Overdag en zeker 's avonds een heel mooie plek.
Aanrader is ook de St. Pieter. Je kunt 'm beklimmen, 't is een hele klim, maar het uitzicht is dan ook de moeite waard!

Fleur - Dinsdag 21 maart 2017 18:28

Haha die cursus voor Pebbles doet me denken aan Nintendogs van vroeger! Leuke blog. Ik zou ook graag eens naar Rome willen :)

Moos - Donderdag 23 maart 2017 01:55

Mijn lichtpuntje isn dat ik aan de dbs mee mag doen (deep brsin stimulation) hoop op genezing

feed