Chat met ervaringsdeskundigen van Proud2Bme

Gepost op Dinsdag 4 juli 2017 11:00 door Nouska in Proud2Live.

Sinds enige tijd kun je op Proud2Bme chatten met verschillende ervaringsdeskundigen uit ons team. Momenteel zijn dat Lotte, Danique en Jasmijn. Zij zijn alle drie hersteld van hun eetstoornis en staan weer midden in het leven. Heb jij vragen over hoe zij zijn hersteld van hun eetstoornis, heb je vragen over jouw eigen situatie of wil je gewoon even een gesprek hebben over je behandeling, dan kun je ook in deze chats terecht met jouw verhaal.

Het is natuurlijk wel zo leuk om wat meer te weten over degene waarmee je chat nu deze niet enkel anoniem wordt begeleid. Hieronder stellen we een aantal van onze ervaringsdeskundigen daarom even kort voor. Je kunt dan ook zien op welke dagen we de chat begeleiden. Over de andere ervaringsdeskundigen die werkzaam zijn op het forum, de chat of blogs, kun je hier lezen.  

Jasmijn Danique Lotte

Danique: Woensdag
Ik weet nog goed het moment dat Proud2Bme online ging. In die tijd ging het helemaal niet goed met mij en had ik zelf een eetstoornis. Mijn eetstoornis is ontstaan in de eerste klas van de middelbare school. Ik zat niet lekker in mijn vel, was enorm onzeker, legde de lat voor mezelf heel hoog en was extreem bang om te falen. Ik begon met afvallen, omdat ik dacht dat ik me daardoor beter zou gaan voelen. Jammer genoeg sloeg ik daar gigantisch in door en ontwikkelde ik een eetstoornis. Mijn diagnose toen ik in behandeling ging, was eetstoornis NAO met vooral anorectische trekken. Ik heb diverse behandelingen gehad. Toen ik weer begon met eten, veranderde de eetstoornis naar boulimia nervosa.

Een aantal jaar heb ik geworsteld met deze stoornis. Ik heb diverse hulpvormen gehad, maar uiteindelijk ben ik naar het buitenland geweest voor therapie. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik kreeg veel meer inzicht in mijn eetstoornis en kwam erachter dat de eetstoornis helemaal niet over eten gaat. Er zit zoveel meer achter dan dat. Als ik nu terugkijk op die periode word ik verdrietig. Ik vind het rot wat ik mezelf allemaal heb aangedaan. Tegelijkertijd voel ik me ook trots. Ik heb toch maar mooi die eetstoornis overwonnen en voel me nu sterker dan ooit. Ik ben er dan ook zeer dankbaar voor dat ik nu mijn ervaringen sinds januari 2017 in mag zetten voor Proud2Bme. Kom gerust een keer langs op de woensdagavond tijdens mijn chat. Ik kijk er naar uit om jullie vragen te beantwoorden en jullie te steunen in jullie strijd.

Lees meer over Danique in de blog waarin zij zich voorstelde. 

Danique

Jasmijn: Dinsdag
Ik werk sinds april 2017 als ervaringsdeskundige en redactrice bij Proud2Bme. Je kan mij vinden op het forum en nu ook op de chats. Ik hoop veel van jullie dan ook te spreken. Ik heb zelf tussen mijn 15e tot ongeveer mijn 18e eetstoornis NAO ontwikkeld. Ik zag gelukkig tijdig in dat ik destructief bezig was en zocht ook hulp voor mijn eetstoornis. De hulp is echter niet meteen goed aangeslagen waardoor de eetstoornis is gaan doorsluimeren. Na mijn examens heeft de eetstoornis zich door ontwikkeld naar een angststoornis. Dat was voor mij ook het moment dat ik voor de tweede keer hulp zocht. Deze behandeling was gelukkig wél succesvol. Daarnaast heeft Proud2Bme, maar ook mijn studie mij gesterkt en gezorgd dat ik veel over mijzelf heb geleerd. Ik hoop dat ik jullie met mijn ervaring maar ook kennis kan helpen en steun en herkenning kan bieden. Ik kijk ernaar uit om in de chat jullie vragen te beantwoorden en jullie weg naar herstel te kunnen volgen en ondersteunen. 

Lees meer over Jasmijn in de blog waarin zij zich voorstelde. 

Jasmijn

Lotte: Zaterdag
Ik ben Lotte, ik ben 22 jaar en ik studeer geneeskunde. Daarnaast werk ik als ervaringsdeskundige voor Proud2Bme. Ik heb een anorexia gehad en dit begon eigenlijk al in de brugklas. Ik wilde niet afvallen maar ik wilde vooral niet aankomen en dat sloeg door. Mijn ouders kwamen er vrij snel achter en hebben hard samen gewerkt om het niet uit de hand te laten lopen, ik kon het moeilijk accepteren van mijzelf en vond het woord eetstoornis heel moeilijk. In VWO 5 ging het een stuk minder en toen ik een maand op vakantie ging met mijn beste vriendin ging het mis. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis. Vanaf toen wist ik, ik heb een eetstoornis, dit wil ik niet meer, ik wil weer leven. Ik ben met de volle 100% voor herstel gegaan en heb een klinische opname gehad. Ik wilde weer werken, weer naar school, een opleiding doen en kunnen genieten want het was duidelijk dat dat op die manier niet kon. Het was zeker niet gemakkelijk en ging met vallen en opstaan maar het is gelukt en ik ben blij dat ik nu genezen mijn ervaringen kan gebruiken voor Proud2Bme. Ik ben begonnen als vrijwilliger met het begeleiden van chats en nu vind je mij vooral op het forum en in de chat door een ervaringsdeskundige.

Als ik niet aan het werk ben of studeer dan ben ik buiten te vinden, het liefst met vrienden, in het bos, op een fiets, maar alle losse componenten mogen ook :). Samengevat: genieten. En dat is ook iets wat ik wil uitdragen als ervaringsdeskundige bij Proud2Bme: Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain.  

jonge vrouw zonsondergang

Informatie:
De chats met deze ervaringsdeskundigen zijn open van 20.00-21.00u naast de gewone chats die iedere dag open zijn van 19:00u-21:00u. Je kunt in de agenda, links onder op de homepage, bekijken welke chats er nog meer zijn op Proud2Bme. We hebben ook wekelijks chats met de psycholoog, dietist en themachats. Voel je welkom om eens te komen praten in de chat! Tot dan!

 

Reacties

britneyangel - Woensdag 31 augustus 2016 16:14

ik zou het leuk vinden om donderdag met nouska te chatten alleen wil ik graag zumba doen en dat is van 7 tot 8! dat is balen

*MAAN* - Woensdag 31 augustus 2016 16:17

Wat is het verschil tussen deze chat en die met de mods?

Breadfish - Woensdag 31 augustus 2016 17:40

@*MAAN*, ik denk dat het verschil is dat je nu met degenen die je "kent" kan chatten in plaats van met een "naamloze" moderator.

Anoniempje - Woensdag 31 augustus 2016 18:05

Wat mooi dat jullie dit doen, en nog eens extra inzetten voor een chat.
Ik ga er zeker eens komen kijken als er plek is, want ik denk dat het heel vlug druk zal zijn :)

peanutbutter - Donderdag 1 september 2016 12:17

Fijn om te weten met wie we nu chatten, want dat is nu niet zo toch? Vind het wel prettig om dat te weten.

Annabel - Maandag 12 september 2016 17:41

Hoi

Annabel - Maandag 12 september 2016 17:42

Hoi,

klopt het dit dat eenmalig was? Gisteren zag ik Lotte niet en donderdag kon ik geen chat met Nouska vinden =(

Liefs,

Team Proud2Bme - Maandag 12 september 2016 18:12

Hi Annabel,

het kan zijn dat er een keer een chat uitvalt, maar in principe vind je deze chats in de agenda op de homepage. De komende weken in Nouska er even niet, maar de andere chats gaan gewoon door.

Liefs, team Proud2Bme

peanuts2 - Dinsdag 4 juli 2017 22:52

Ik zou het wel fijn vinden om altijd (of zovaak mogelijk) te weten wie er op de chat is.

Jelle - Woensdag 5 juli 2017 00:29

Waarom is er geen duidelijke foto van Lotte?

feed