18

Meisjes van twaalf

Gepost op Woensdag 6 april 2011 17:24 door Scarlet Hemkes in Proud2Listen.

meisjes van twaalfVanmorgen zat ik in de auto radio teáluisterenátoen de tranen in mijn ogenáopáwelden. Je kan het nieuws over het 12-jarige meisje dat recent bevallen is van een baby niet hebben gemist. Ze wist het zelf niet eens, ze was op schoolkamp en opeens.....

Toen was de vraag: van wie is dit kind?áDna onderzoek is inmiddels gedaan en het lijktáer - helaas - op dat de vader van de baby, de vader van het 12-jarige meisje is. Vreselijk natuurlijk!

De vader kan hiervoor maximaal 12 jaar gevangenisstraf krijgen. Exact zoveel jaar als zijn dochter nu op aarde is.

Voor Nederland is dit "nieuws" uitzonderlijk, in verre landen is kindermisbruik aan de orde van de dag. Een dagelijks terugkerend verschijnsel: op de kleinste eilandenrijkjes in zuidoost AziŰ worden minderjarige meisjes door passerende vissers misbruikt en verkracht tegen betaling van een klein bedrag of een vis. In de kinderbordelen van Bangkok hoeven duizenden meisjes niet lang te wachten op een volgende verkrachter. Zij moeten 10 tot 30 klanten per dag bedienen.

Twee miljoen Aziatische kinderen zijn werkzaam in de seksindustrie; in de talloze bordelen, massagesalons en karaokebars. Tien miljoen kinderen werken als slaven in de meest gevaarlijke industrieŰn. Stop Kindermisbruik

kinderen van twaalf

Gielávan Radio 3FM liet speciaal over dit 12-jarige meisje een liedje schrijvenádoor Speelman en Speelman. áTijdens het luisteren dacht ik niet alleen aan dit 12-jarige meisje, maar ook aan al die Aziatische en andere meisjes die misbruikt worden en geen kind van 12 kunnen zijn.

- Kippevel en tranen -

Meisjes van 12

 

Reacties

marloesss15 - Woensdag 6 april 2011 17:46

mm vreselijk dat iemand zo iets doet! zo veel medelijde voor dat meisje, en voor al andere meisjes die zoiets memaken terwel ze nog jong zijn. het is toch te erg voor worden dat er nog veel mannen bestaan die zulke jonge meide verkrachten:$.

x

eline - Woensdag 6 april 2011 17:56

Echt vreselijk! Zo zielig voor dat meisje!

Marjolein - Woensdag 6 april 2011 18:25

Echt verschrikkelijk!
Echt ziek, dat is het!
Ze zouden die vent voor eeuwig op moeten sluiten!!
En hij heeft het al eerder geflikt he, bij zijn dochter van dertig en toen zat hij maar 2 jaar en nog laten ze hem nog bij zijn dochter!

Taar - Woensdag 6 april 2011 18:51

"Voor Nederland is dit "nieuws" uitzonderlijk, in verre landen is kindermisbruik aan de orde van de dag."

Vind ik een beetje een ongelukkige verwoording. Alsof kindermisbruik in Nederland niet aan de orde van de dag is. En of iets in het nieuws komt of niet zegt natuurlijk niet zoveel over het veel of weinig voorkomen ergens van. Het is ook heel heftig, maar zaken als deze zijn er echt wel meer, bekend bij justitie en onbekend, alleen dat de hele media (en de rest van het land inclusief) er nu bovenop springt is inderdaad uitzonderlijk.

Verder vind ik het wel goed dat er aandacht aan het onderwerp an sich wordt besteed, ook hier :-) Ik ben helemaal voor bredere bewustwording van en discussie over deze onderwerpen.
Maar de heisa over de zaak zelf en (het vrijgeven van) alle details mag wat mij betreft wel achterwege gelaten worden. Lijkt me voor niemand nuttig en daarnaast schadelijk voor het meisje en haar omgeving. Dit heeft natuurlijk meer met desbetreffende media te maken maar ik voelde toch de behoefte dit toe te voegen.

lil - Woensdag 6 april 2011 19:04

100%eens met taar!

judith - Woensdag 6 april 2011 19:12

wow, ik had het gehoord.. echt zˇˇ erg!
ik kan me ook echt gewoon niet voorstellen dat je dat als vader doet!

het is wel zo dat als tiener zeggen dat ze niet wisten dat ze zwanger zijn, het vaak een ontkenning is. bang voor de reactie van mensen/ ouders.

Saar - Woensdag 6 april 2011 20:46

Het is indd echt heel erg.
zo ziek!

ik hoop dat het meisje dit goed kan verwerken met hulp,
:O

Jessicaa - Woensdag 6 april 2011 20:53

Dit is een van de redenen waarom ik vind dat de doodstraf terug moet komen in Nederland. je mag me grof vinden, of gewoon walgelijk of weet ik veel wat,
maar pedofielen veranderen niet na een celstraf van 12 jaar. ze komen met goed gedrag of een vormfout vrij en kunnen hun gang weer gaan.

ook verdwijnen na meerdere jaren de dossiers over het eerdere zedendelict.

Ellen - Woensdag 6 april 2011 21:15

@ Jessicaa

Ben het wel een beetje met je eens. Maar aan de andere kant... die man is ziek in zijn hoofd.. Die moet gewoon naar een psychiatrische instelling of zo.. Doodstraf is gelijk wel weer het uiterste he..

anoniem... - Woensdag 6 april 2011 23:13

heftig, helaas hier herkenning...

anoniem - Woensdag 6 april 2011 23:26

walchelijk!!!!
Ik heb zelf 4 dochters en ik mag alleen maar hopen dat deze meisjes de kans krijgen zonder misbruik op te groeien.

Ik kan alleen maar zeggen 2 bakstenen en net zolang doorgaan tot ie het lekker vind......

Poohtje - Donderdag 7 april 2011 00:25

Kan dan wel uitzonderlijk nieuws zijn hier in Nederland maar t gebeurd veeeeeeeel vaker dan dat je denkt.

xx - Donderdag 7 april 2011 00:58

Heel erg eens met Taar dat gevoel had ik ook toen ik dat las... jammer genoeg gebeurt het wel vrij vaak in NL ook... ook mij is het gebeurt.. ik hoop dat dit meisje goede hulp krijgt.

Scarlet - Donderdag 7 april 2011 11:28

@Taar

Ik ben mij er volledig van bewust dat kindermisbruik in Nederland ook veel meer voorkomt. Het ging mij er in deze blog enkel om dat een dergelijke vergrijp in Nederland nu breed wordt uitgemeten in de media, terwijl dit misbruik in Aziatische landen aan de lopende band gebeurd en je hier veel minder over hoort.

Meisjes van twaalf die 30 keer per dag worden verkracht in seks-boordelen (twee miljoen kinderen!!) zijn niet te vergelijken met het aantal gevallen van kindermisbruik in Nederland.

Daarmee zeg ik echter niets over de ernst, aangezien kindermisbruik in beide gevallen ernstig is en nooit zou mogen gebeuren.

groet, Scarlet

Taar - Donderdag 7 april 2011 13:13

@Scarlet

Ik begrijp je insteek en waardeer je goede bedoelingen, het is ook niet mijn bedoeling je aan te vallen. En ik denk dat ik ook vooral (zo) reageer omdat het mij ook persoonlijk raakt. En voor mijn (persoonlijke) gevoel had je deze twee onderwerpen (over het meisje hier in Nederland, en het de kinderbordelen in o.a. Zuidoost Azie er aan toe gaat) beter kunnen scheiden. De manier waarop het nu beschreven is raakt aan dingen waar jij en dit artikel niet de oorzaak van bent, maar raken doet het desalniettemin en ik voelde toch de behoefte om het hier te plaatsen. Omdat het voor mij belangrijk is (en ik me sowieso al machteloos en gefrustreerd voel rondom de hele berichtgeving en gedoe rond het 12jarige meisje, moet ik toegeven) en ik dacht dat het ook iets is wat wel meerderen zullen herkennen.

Als een onderwerp als dit in je eigen situatie heeft kunnen gebeuren, op welke wijze dan ook, dan zijn er bijna altijd mensen geweest die hun ogen hebben gesloten voor wat er in hun eigen huis/familie/straat/woonplaats/land gaande is, of gaande is geweest. En ook in mijn situatie zijn er mensen die wel 'Oh wat erg!' roepen als het (bijvoorbeeld!) over bordelen met kinderen in Thailand gaat, maar het vertikken hun ogen te openen voor het erge wat er recht voor hun neus gebeurt/is gebeurt.

maureen - Donderdag 7 april 2011 14:19

Kindermisbruik is overigens veel breder dan seksueel misbruik en ik denk dat velen dat ook wel kunnen begrijpen. Ik snap de reactie van Taar heel goed. We zitten altijd over andere landen te praten en oh wat zielig. Want wij hebben het zogenaamd zo goed, tja dat komt omdat we onze ogen sluiten voor de zwerfjongeren, jongeren die in een gevangenis zitten omdat er gewoon geen plek is bij een gezin of een opvang, kinderen die geen fatsoenlijke woonruimte hebben/hygiene kennen/voedsel krijgen... Ik irriteer me mateloos aan ja we moeten wat doen als rijk land, hoe kunnen we zo rijk zijn als er genoeg gezinnen zijn met torenhoge schulden en ja analfabetisme bestaat zelfs in Nederland!
Dus ja ik snap dat dit bericht er is, maar laten we ook eens binnen onze eigen grenzen kijken!

Scarlet - Donderdag 7 april 2011 14:28

@Maureen

nee, het gaat hier om Twee miljoen Aziatische kinderen die werkzaam zijn in de seksindustrie. Seksueel misbruik dus.

Daarbij is binnen de grenzen kijken zeker nodig, maar moeten we niet enkel op een eilandje blijven zitten en onze blik niet buiten dat eilandje laten reiken. Dat lijkt me de ogen sluiten voor de vreselijke dingen die gebeuren in de wereld.

Deze blog is met opzet een combinatie van wat er in NL gebeurt Ún wat er in het buitenland gebeurt.

Wat vervelend dat je je zo irriteert aan "dat we als rijk land wat moeten doen voor andere arme landen". Ik denk echter niet dat mensen met schulden in Nederland te vergelijken zijn met kindjes die in een tent wonen en geen eten hebben.


---

Misschien is het verstandig om stil te staan bij het leed dat in Nederland plaatsvindt (daar staat deze hele website vol mee) en wat er in de rest van de wereld plaatsvindt. Het lijkt me zonde de boodschap van dit liedje te laten verzanden door oneindige interpretatie en discussie.

----

meisjevan14 - Vrijdag 8 april 2011 22:02

@ Scarlet: tuurlijk is het belangrijk om aandacht te besteden aan het voorkomen en stoppen van de vreselijke praktijken die in Aziatische landen plaats vinden (f#ckin' 2 milioen kinderen!?). Maar het punt is dat als ik teveel stil ga staan bij dergelijke dingen, ik depressief word. En als ik instort kan ik al helemaal niets meer betekenen voor de wereld!

Geschreven door Scarlet

Scarlet Hemkes is oprichter en hoofdredactrice van Proud2Bme. Ze schrijft regelmatig blogs en is te vinden op het forum.

Vind je dit waardevol?

Ken je iemand die dit moet zien?