Zelf een kersttulband maken

 

Een paar dagen geleden ontvingen we van Emma een heerlijk recept voor een Kersttulband. Ontzettend leuk natuurlijk om zelf te maken voor 1ste of 2de kerstdag. Bovendien is het niet eens zo heel moeilijk om een tulband te maken.Onderstaand zie je wat je nodig hebt en wat je moet doen. Belangrijk is wel dat je een tulband cakevorm hebt.

Benodigdheden voor de cake + vulling:

  • 125 gram roomboter
  • 150 gram bloem
  • 50 gram zelfrijzendbakmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • scheut melk
  • eetlepel koekkruiden
  • 6 dadels
  • 75 gram marsepein
  • 75 gram rozijnen

Benodigdheden voor het glazuur (eventueel)

  • 150 g poedersuiker
  • scheutje water
  • theelepel citroensap
  • Eventueel wat kerstsprinkles

Wat moet je doen?

Zet de oven op 150 graden celcius. Vet de tulbandvorm in, doe er wat bloem in zodat de cake niet zal blijven steken. 

Mix de boter zacht en romig. Zeef in een kom het bakpoeder, de bloem, de koekkruiden en het snufje zout. Doe in één keer de eieren, het bloemmengsel en de suiker erbij.

Klop 1 minuut op de laagste stand tot het één geheel is. Klop daarna 3 minuten op de hoogste stand tot het beslag lekker luchtig is. Spatel de vulling erdoorheen en doe het beslag in de tulbandvorm.

Bak de tulband in 60 minuten gaar. De tulband is gaar als je er met een satéprikker in prikt en die er schoon uitkomt.

In een kommetje zeef je de poedersuiker. Voeg net zolang water toe totdat het een zacht en vloeibaar papje wordt. Voeg het citroensap toe, en roer het nog even door.

Versier met kerstsprinkles

GENIET!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anaisl - Maandag 24 december 2012 17:38
Ziet er goed uit ^^
angstig - Maandag 24 december 2012 17:57
gaaf Emma dat ze je recept hebben geplaatst.

Ziet er goed uit.

iedereen fijne feestdagen ! =)
Cherryberry - Maandag 24 december 2012 23:43
Ziet er lekker uit em!! :)
Myrthe - Dinsdag 25 december 2012 00:38
Ik bak al jaren met Kerst een tulband, maar met een heel ander recept dan dit. Dit ga ik binnenkort een keer uitproberen, ben heel benieuwd of deze ook lekker is! :)