Zelf bessen crumble maken

 

We kennen allemaal wel de bekende appelkruimeltaart. Het is in ieder geval één van mijn favoriete taarten. Natuurlijk kan je een crumble taart nog met allerlei ander soort fruit maken, maar dat zie je toch wat minder vaak, terwijl het zeker niet minder lekker hoeft te zijn. In deze blog laat ik je zien hoe je zelf eenvoudig een bessen crumble kunt maken.

Het duurt ongeveer 40 minuutjes om een bessen crumble te maken en je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig. Dit zijn de volgende ingrediënten: een doosje bessen (bosbessen en frambozen), 100 gram bloem, 50 gram suiker, 50 gram boter en eventueel 60 gram amandelschaafsel.

bessen crumble

Om de bessen crumble te maken moet je het volgende doen: Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de bessen in twee kopjes. Voeg de bloem en suiker samen en voeg hierna de in stukken gesneden boter toe. Meng het met een vork tot een soort broodkruimels ontstaan. Voeg hierna het amandelschaafsel toe en vermeng. Bedek een gedeelte van het mengel hierna met bessen en dek dit weer losjes af met het resterende mengsel. Laat het geheel nu in 30 minuutjes gaar worden in de oven.

bessen crumble

De crumble is gaar als hij goudbruin is geworden. Eenmaal uit de oven doe je wat verse vruchten en slagroom bovenop. Yum! ♥

bessen crumble

Bron & Fotografie: Jules

Enjoy ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

miss.atelophobia - Woensdag 21 oktober 2015 19:13
Ziet er heerlijk uit!
Ziva - Woensdag 21 oktober 2015 19:14
Dat ga ik sowieso uitproberen dit weekend!
aljalaura - Woensdag 21 oktober 2015 19:35
Leukkk :)
*MAAN* - Woensdag 21 oktober 2015 21:20
met peer is ook erg lekker en chocoladesaus evt
Alice - Woensdag 21 oktober 2015 22:13
Dit is wel een heel makkelijk recept! Ga ik zeker een keertje proberen als er iemand op bezoek komt :)
Lost girl - Woensdag 21 oktober 2015 23:43
Super! Zeker het proeven waard, hihi.
Veerle - Woensdag 21 oktober 2015 23:49
Havermout door het mengsel is ook heel lekker. Worden de kruimels iets granola-achtiger!
Robin - Donderdag 22 oktober 2015 22:18
Lijkt me lekker maar dan zonder de bessen. Een soort naturel crumble dus..