Zelf Red Velvet brownies maken

 

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van Red Velvet cake. Deze dieproze taart met witte topping ziet er prachtig uit en smaakt geweldig. Naast red velvet cake is het ook mogelijk om red velvet brownies te maken. Die zien er misschien wat minder prachtig uit, maar ze smaken wel geweldig én ze zijn niet heel ingewikkeld om te maken. Het leek me daarom leuk om dit recepte met jullie te delen.

Voor red velvet brownies heb het volgende nodig:

  • 150 gram pure chocolade
  • 400 gram gekookte bieten
  • 3 eitjes
  • 2 theelepels vanille extract
  • 250 gram suiker
  • beetje zout
  • 35 gram bloem
  • 50 gram gemalen amandelen
  • 100 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder

red velvet brownies

Hoe maak je vervolgens de red velvet brownies?

Voordat je start met het mengen van de ingrediënten zet je de oven alvast aan op 170 graden. Vet vervolgens de bakvorm in of gebruik bakpapier.

Nu ka je starten met het au bain-marie smelten van de chocolade. Hierna kan je de bietjes schillen en deze pureren. Voeg hierbij de theelepels vanille extract.

red velvet brownies

Nu kan je de eieren kloppen. Voeg hier een klein beetje zout aan toe en vervolgens heel langzaam de suiker. Het is klaar als het een beetje schuimend, dik geheel is. Nu kan de bietenpuree en gesmolten chocolade worden toegevoegd.

Tenslotte kunnen de resterende ingrediënten worden toegevoegd: bloem, gemalen amandelen, cacaopoeder en bakpoeder

Doe nu alles in de bakvorm en bak de red velvet brownies in 35 minuutjes gaar.

red velvet brownies

Bron & Fotografie: Jules

Enjoy

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Merizz - Woensdag 28 oktober 2015 19:03
Ziet er heerlijk uit! Ga ik nog eens proberen :) Goed ook dat de bieten als rode kleurstof worden gebruikt voor deze brownie en zo geeft het een lekkere smaak!
priscillaaaaax - Woensdag 28 oktober 2015 19:17
wauw
xxJustMexx - Woensdag 28 oktober 2015 21:11
'Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de Red Velvet cake.' nee, echt nog helemaal nooit xD
Anne - Woensdag 28 oktober 2015 21:16
Is dat niet meer bruin dan rood? Ziet er wel heerlijk uit!!! ♥
Robin - Woensdag 28 oktober 2015 22:31
Smaakt het niet heel erg naar bieten dan?
Sheila - Vrijdag 30 oktober 2015 11:40
Hihi, bieten in een cake? :') Nu snap ik hoe gek mijn klasgenoten het vonden toen ze dachten dat ik peterselie in een cake had gegooid! (dat die dan kunnen verwisselen met nootmuskaat zeg xD)
fvdv - Vrijdag 30 oktober 2015 12:35
Superleuk en origineel recept! Ga hem snel uitproberen :)
Kiki - Vrijdag 30 oktober 2015 19:28
Ziet er lekker uit, zeker een keer proberen! Maar hoe warm moet je de oven zetten? ;3
J - Woensdag 16 november 2016 21:42
Ik wil niet dom overkomen, maar kan je de brownies ook zonder suiker maken of met alleen de helft van de hoeveelheid suiker?