Antilliaanse kippensoep

 

Ruim acht jaar geleden heb ik kennis gemaakt met de antilliaanse keuken. Mijn vriend komt van de Antillen en gelukkig heeft hij de kookkwaliteiten van zijn moeder geërfd. Ik heb inmiddels al heel wat antilliaanse gerechten geproefd en ik maak ze nu ook zelf. Wat mij is opgevallen, is dat er naast de hoeveelheid tijd die er in gestoken wordt, ook enorm veel ingrediënten in de gerechten zitten. Dit zorgt ervoor dat een maaltijd heel volledig en divers is. Één van mijn favoriete antilliaanse gerechten is de antilliaanse kippensoep.

Deze kippensoep is heel anders dan wat ik altijd gewend was. Ik denk dat dit een goed en lekker recept is voor soepliefhebbers maar ook voor mensen die niet zo van soep houden. Ik ben zelf ook niet echt een soeppersoon, maar nu ik deze ken, ben ik het wel steeds meer gaan waarderen. Natuurlijk wil ik jullie dit recept niet onthouden. Het is echt de moeite waard.

Ingredienten kippensoep


Ingrediënten
♥ Kipvleugels (hoeveelheid naar keuze)
♥ 1 tomaat
♥ 1 kleine paprika
♥ 1 ui
♥ 2 maiskolven
♥ 3 / 4 aardappels
♥ 5 wortels
♥ Boullionblok (kip)
♥ Blik kippensoep (bijvoorbeeld van unox)
♥ Cup a soup (kip)
♥ Spaghetti (hoeveelheid naar keuze)
♥ Koriander
♥ Komijn
♥ Limoen
♥ Zout
♥ (Olijf)olie

Op de Antillen wordt de kip voor gebruik gewassen. Wil je dit ook doen? Was de kipvleugels in een bak met water, veel zout en limoen. Laat het even intrekken. Laat vervolgens het water eruit lopen en dep de kip droog met keukenpapier. 

Bereiding
♦ Snijd de tomaat, paprika en ui in kleine stukjes. Bak dit samen met het boullionblokje en de kip in olie. Het is handig om een grote soeppan te gebruiken. Vul vervolgens de soeppan ongeveer tot de helft met water. Laat het geheel koken, in ieder geval totdat de kip gaar is. Snijd de wortel en de mais in stukken en voeg dit, samen met het blik kippensoep en een zakje cupasoup, toe. Laat het nog even koken en roer regelmatig.

♦ Schil de aardappels en snijd ze in stukjes en breek de spaghetti in kleinere stukken. Doe dit erbij zodra de wortel zacht begint te worden. Wanneer de aardappel zacht begint te worden, is de soep klaar.

♦ Proef tussendoor ook even of de soep goed op smaak is en voeg naar smaak koriander en komijn toe. Mis je nog iets? Je kunt er eventueel nog een boullionblokje bij doen. Pas wel op dat het niet te zout wordt.

♦ Doe een beetje limoensap bij je soep voordat je gaat eten. Super lekker!

Antilliaanse kippensoep

Wat is jouw lievelings soep?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

mamvan3 - Vrijdag 13 september 2013 19:38
mijn lievelingssoep is pompoensoep. Gemaakt van heerlijke biologische pompoenen.
Zondag gaan we het maken. Ik zal kijken of ik fotootjes kan mkaen. misschien iets om hier te plaatsen.
kimberley - Vrijdag 13 september 2013 19:52
lekkere verse snert(erwtensoep)......daar mag je mij mn bedje voor uit halen:)
La Joie - Vrijdag 13 september 2013 20:23
tomatensoep ;3
Sophie - Vrijdag 13 september 2013 21:26
Groentesoep!
S. - Vrijdag 13 september 2013 23:21
Pompoensoep.
rwn - Vrijdag 13 september 2013 23:48
tomatensoep van mama!
Esrarengiz - Zaterdag 14 september 2013 08:06
Ziet er erg lekker uit!
Wij eten thuis bijna altijd Turkse linzensoep
Liadan - Zaterdag 14 september 2013 10:03
Mijn favoriete soepen zijn pompoensoep, wortel-gembersoep en mosterdsoep
-Lo - Zaterdag 14 september 2013 16:53
Kippensoep, uiensoep en pompoensoen. Soepen zijn eigenlijk altijd lekker! (:
Lot1995 - Zaterdag 14 september 2013 19:51
Ik neem aan dat de ''echte'' antilliaanse keuken geen kant-en-klare verpakkingen gebruikt toch?
hoe maak je het dan?
Laura - Zaterdag 14 september 2013 20:40
Hi Lot1995,

Dit is hoe mijn antilliaanse schoonmoeder de kippensoep maakt. Er zitten naast basis soepproducten ook heel veel andere ingrediënten in zoals je kunt zien. Maak het eens zou ik zeggen, je proeft de cupasoup ed echt niet terug! ;)

Liefs,
Laura
believe - Zaterdag 14 september 2013 21:20
Groentesoep !
Ingrid - Zaterdag 14 september 2013 22:40
Tomaat, Soto en Roemeense soepen maar deze wil ik ook eens proberen!
nico - Dinsdag 1 oktober 2013 15:54
Zo jammer, met een echte bouillon getrokken smaakt het echt beter dit is meer zout en vetsin...
Maria - Dinsdag 17 januari 2017 08:54
Hoi Laura

Ik wilde je even zeggen dat ik de antiliaanse kippensoep
Nooit maak met een bliksoep en cupasoep klikt voor mij ook heel vreemd in de oren ik heb hem van mijn schoonmoeder geleerd ook afkomstig van curaçao en wij doen er ook nog pompoen in maarja iedereen heeft er een eigen versie van natuurlijk het is maar net
wat je lekker vind ik hou niet zo kant en klaar producten