Antilliaanse kippensoep
Ruim acht jaar geleden heb ik kennis gemaakt met de antilliaanse keuken. Mijn vriend komt van de Antillen en gelukkig heeft hij de kookkwaliteiten van zijn moeder geërfd. Ik heb inmiddels al heel wat antilliaanse gerechten geproefd en ik maak ze nu ook zelf. Wat mij is opgevallen, is dat er naast de hoeveelheid tijd die er in gestoken wordt, ook enorm veel ingrediënten in de gerechten zitten. Dit zorgt ervoor dat een maaltijd heel volledig en divers is. Één van mijn favoriete antilliaanse gerechten is de antilliaanse kippensoep.
Deze kippensoep is heel anders dan wat ik altijd gewend was. Ik denk dat dit een goed en lekker recept is voor soepliefhebbers maar ook voor mensen die niet zo van soep houden. Ik ben zelf ook niet echt een soeppersoon, maar nu ik deze ken, ben ik het wel steeds meer gaan waarderen. Natuurlijk wil ik jullie dit recept niet onthouden. Het is echt de moeite waard.
Ingrediënten
♥ Kipvleugels (hoeveelheid naar keuze)
♥ 1 tomaat
♥ 1 kleine paprika
♥ 1 ui
♥ 2 maiskolven
♥ 3 / 4 aardappels
♥ 5 wortels
♥ Boullionblok (kip)
♥ Blik kippensoep (bijvoorbeeld van unox)
♥ Cup a soup (kip)
♥ Spaghetti (hoeveelheid naar keuze)
♥ Koriander
♥ Komijn
♥ Limoen
♥ Zout
♥ (Olijf)olie
Op de Antillen wordt de kip voor gebruik gewassen. Wil je dit ook doen? Was de kipvleugels in een bak met water, veel zout en limoen. Laat het even intrekken. Laat vervolgens het water eruit lopen en dep de kip droog met keukenpapier.
Bereiding
♦ Snijd de tomaat, paprika en ui in kleine stukjes. Bak dit samen met het boullionblokje en de kip in olie. Het is handig om een grote soeppan te gebruiken. Vul vervolgens de soeppan ongeveer tot de helft met water. Laat het geheel koken, in ieder geval totdat de kip gaar is. Snijd de wortel en de mais in stukken en voeg dit, samen met het blik kippensoep en een zakje cupasoup, toe. Laat het nog even koken en roer regelmatig.
♦ Schil de aardappels en snijd ze in stukjes en breek de spaghetti in kleinere stukken. Doe dit erbij zodra de wortel zacht begint te worden. Wanneer de aardappel zacht begint te worden, is de soep klaar.
♦ Proef tussendoor ook even of de soep goed op smaak is en voeg naar smaak koriander en komijn toe. Mis je nog iets? Je kunt er eventueel nog een boullionblokje bij doen. Pas wel op dat het niet te zout wordt.
♦ Doe een beetje limoensap bij je soep voordat je gaat eten. Super lekker!
Wat is jouw lievelings soep?
Gerelateerde blogposts
Reacties
Zondag gaan we het maken. Ik zal kijken of ik fotootjes kan mkaen. misschien iets om hier te plaatsen.
Wij eten thuis bijna altijd Turkse linzensoep
hoe maak je het dan?
Dit is hoe mijn antilliaanse schoonmoeder de kippensoep maakt. Er zitten naast basis soepproducten ook heel veel andere ingrediënten in zoals je kunt zien. Maak het eens zou ik zeggen, je proeft de cupasoup ed echt niet terug! ;)
Liefs,
Laura
Ik wilde je even zeggen dat ik de antiliaanse kippensoep
Nooit maak met een bliksoep en cupasoep klikt voor mij ook heel vreemd in de oren ik heb hem van mijn schoonmoeder geleerd ook afkomstig van curaçao en wij doen er ook nog pompoen in maarja iedereen heeft er een eigen versie van natuurlijk het is maar net
wat je lekker vind ik hou niet zo kant en klaar producten