Avondeten met Sandra 3
In deze blog laat ik je weer eens zien wat ik zoal eet als avondeten. Het is niet precies van één week, maar van verschillende dagen uit verschillende weken. Ik hoop dat je er misschien wat inspiratie uit kunt halen en/of dat het je kan motiveren om zelf wat beter of anders te gaan eten. Zoals altijd zeg ik er maar weer bij dat ik vrij simpel kook. Je zult in deze blog dan ook niet per se culinaire hoogstandjes vinden, maar ik doe mijn best om iedere dag weer iets lekkers en voedzaams op tafel te zetten. Dit lukt me best aardig en steeds beter, al zeg ik het zelf.
♥ Maandag
Ik begin deze week met bami met vegetarische balletjes. Daaronder liggen wat blaadjes spinazie die ik nog in de koelkast had liggen. Zo'n zak is altijd behoorlijk groot waardoor er veel overblijft. Ik gebruik het daarom vaak maar als een extra sla bij het avondeten of op brood, bij plakjes kaas bijvoorbeeld. Verder was dit een prima avondmaal.
♥ Dinsdag
Vandaag een simpele maaltijd: aardappels, groenten en (vega)vlees. Ik koos voor gebakken aardappelschijfjes, bloemkool en een Javaanse schijf. Die vleesvervanger koop ik bij de Jumbo, heel erg lekker. Ik eet dit avondeten iedere week wel één of twee keer en het verveelt eigenlijk nooit.
♥ Woensdag
Vandaag at ik pasta met groenten en vegetarische balletjes. Het ziet er naar mijn idee niet echt geweldig uit, maar het smaakte prima. Er zit ook nog oregano doorheen, maar dat is op de foto niet echt te zien. Pebbles vond deze maaltijd volgens mij ook wel interessant...
♥ Donderdag
Een vergelijkbare maaltijd met dinsdag vandaag. Dit keer met boontjes en als vleesvervanger een Toscaanse Carré. Deze is te koop bij de Albert Heijn en echt een aanrader. Ik had nog aardappelschijfjes van dinsdag over, daarom at ik dit vandaag opnieuw. Verder kan ik er eigenlijk niet zoveel over zeggen.
♥ Vrijdag
Vandaag werkte ik op kantoor in Leiden. Pebbles gaat dan altijd naar de oppas, een wat oudere vrouw die bij mij in de straat woont. Toen ik Pebbles weer op ging halen, was de oppas pannenkoeken aan het bakken en vroeg ze of ik er ook een paar wilde. Daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk! Ze maakt echt heerlijke pannenkoeken die me doen denken aan de pannenkoeken van mijn oma. Op de een of andere manier zijn die een stuk lekkerder dan als je ze zelf maakt. In totaal at ik er drie.
♥ Zaterdag
Vandaag ging ik met vriendinnen uit eten. Ik koos voor deze vegetarische burger, gemaakt van kikkererwten, maïs en aubergine. Verder zat er nog wat friet en salade bij. Hierna heb ik ook nog een lekker toetje op, namelijk carrotcake.
♥ Zondag
Vandaag opnieuw pasta! Woensdag maakte ik voor twee keer, dus ik had nog een portie over. Dit keer had ik nog wat rucola in de koelkast, dus daar deed ik er nog wat van overheen. Een makkelijke maaltijd voor op zondag.
Bedankt voor het kijken en lezen!
Gerelateerde blogposts
Reacties
Heel bizar... Maar ik zal er wel te veel achter zoeken waarschijnlijk...
Bij Proud gebruiken we allemaal olie of boter. Dat het droog lijkt, komt denk ik doordat het foto's zijn en er soms ook een filter overheen zit :).
liefs Danique
Ik ben eigenlijk wel benieuwd, je noemt bij het uit eten gaan dat je een lekker toetje had, eet je thuis ook toetjes en zo ja, wat voor iets? Vla, yoghurt? Vaak hetzelfde of varieer je daar ook veel in? Lijkt me fijn om daar ook eens iets over te zien/lezen, ik zou daar wel wat inspiratie uit kunnen opdoen en ik ben wel benieuwd hoe anderen dit doen.
Mag ik vragen waar je die vega hamburger hebt gegeten? Ziet er erg lekker uit!
Bedankt!
maar mijn punt is dus vooral dat je maar 1 iets van een bepaalde kleur moet eten om van de voordelen te genieten, variƫren tussen rode tomaat of rode paprika levert je niet heel veel verschillende vitamines op.
de verschillende kleuren zijn, als er maar 1 ding is waar je echt van geniet dan is het niet erg om altijd voor deze soort te gaan, zolang je maar tussen de kleuren varieert:
rood (tomaat, paprika, appel, aardbeien, ...)
groen (broccoli, granny smith appel, erwten, peer, ...)
geel (banaan, ananas, mango, boterbonen, ...)
wit (aardappel, knolselder, bloemkool, pastinaak, ...)
paars tinten (rode biet, bramen, blauwe bessen, blauwe druiven, rode kool, ...)
hoop dat je hier wat aan hebt?