Avondeten met Sandra

 

Veel van jullie weten inmiddels denk ik wel dat koken niet mijn hobby is. Ik ben er gewoon niet zo dol op, maar tegelijkertijd vind ik het wel belangrijk om normaal en goed te eten. Die combinatie maakt het nog weleens lastig om iedere avond weer een maaltijd op tafel te zetten. Ik heb niet altijd evenveel inspiratie maar wil toch lekker en gevarieerd eten en dit is dan ook iedere keer weer een uitdaging.

Ik laat je in deze blog weer eens zien hoe mijn avondeten er in een week uit kan zien. Ik hoop dat het je misschien wat kan inspireren of helpen als je zelf ook tegen dit soort dingen aan loopt. Mocht je iets willen zeggen over wat of hoeveel ik eet, lees dan eerst even deze blog. 

Maandag
Ik begin de week met een bord bami. Ik had hier nog een portie van in de vriezer liggen en ik vond het makkelijk dat ik dit alleen maar op hoefde te warmen. Ik had de hele dag gewerkt en niet zoveel zin meer om te koken, dus hiermee was ik snel klaar. Op de foto zie je niet zo goed wat erin zit, maar er zitten groenten in en ik eet er nog vegetarische balletjes bij. 

 

Dinsdag
Vandaag eet ik penne met spinazie, cherrytomaatjes en een Toscaanse carré. Een lekkere maaltijd en ook nog eens snel klaar. Die Toscaanse carré is een van mijn favoriete vleesvervangers. 

 

Woensdag
Vandaag een maaltijd die ik vrijwel iedere week wel een keer eet, namelijk gebakken aardappels met groenten en een vegetarische schijf. Ik kan hier erg van genieten.

 

Donderdag
Vandaag maakte ik pasta. Ik deed hier verschillende verse groenten in zoals paprika en courgette. Ook deed ik er vegetarisch gehakt doorheen. Omdat ik meestal te veel groenten heb, maak ik vaak twee porties zodat ik het later nog eens kan eten.  

Vrijdag
Vandaag eet ik zilvervliesrijst met snijbonen en falafel. Die boontjes zijn heel pittig door kruidig sausje dat er doorheen zit. Ik houd wel pittig eten en ondanks dat het ook nog eens erg warm weer was, vond ik dit een prima avondmaaltijd.

Zaterdag
Vandaag bleef ik onverwacht bij een vriendin eten. Ik had 's middag met haar afgesproken en ongemerkt werd het al snel later. We maakten springrolls, die ik al eerder bij haar had gegeten. Je kunt die eigenlijk maken zoals je ze zelf lekker vindt. Wij aten ze onder andere met sla, wortel, komkommer, champignons, koriander, taugé en verschillende sausjes. Erg lekker! De zon scheen trouwens nogal fel waardoor het me niet lukte om een hele goede foto te maken, maar volgens mij is wel te zien wat de bedoeling is. 

Zondag
Vandaag at ik met mijn zus pizza's die we bestelden bij New York Pizza. Ze hebben daar, vind ik, hele lekkere pizza's. Natuurlijk is het duurder dan dat je een diepvriespizza in de oven doet of zelf kookt, maar je mag jezelf ook best eens wat gunnen en het is ook weleens lekker makkelijk als het eten zo bij je bezorgd wordt.

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ok - Dinsdag 2 augustus 2016 19:09
Toscaanse carré is bae
hanna - Dinsdag 2 augustus 2016 19:16
ziet er lekker uit!
xxxm - Dinsdag 2 augustus 2016 19:18
De pasta's zien er heerlijk uit!
() - Dinsdag 2 augustus 2016 20:40
Misschien een stomme vraag, maar ik eet zelf ook vegetarisch en er zitten altijd 2 of meer porties in een pakje vleesvervanger. Ik zie dat jij niet 2x in de week dezelfde vleesvervanger eet, wat doe je dan met die andere? Kan die gewoon in de diepvries? Of bewaar je die allemaal voor de week erna in de koelkast?
Sandra - Proud2Bme - Dinsdag 2 augustus 2016 20:52
@()
Geen stomme vraag hoor. Ik koop meestal in één keer een aantal pakjes (bijvoorbeeld in de aanbieding) en dan vries ik het inderdaad in, dat blijft heel lang goed. Vaak bedenk ik de avond van tevoren wat ik wil eten en dan haal ik één vleesvervanger uit de vriezer en die leg ik dan in de koelkast. De volgende dag is dat goed ontdooid:)
Ingrid - Dinsdag 2 augustus 2016 21:57
Wat een heerlijke avondmaaltijden, gevarieerd, gezond en soms ook jezelf iets gunnen als bezorgde pizza! Thanks!
imperfecite - Dinsdag 2 augustus 2016 22:03
ik vries mijn veggie burgers ook in :)
() - Dinsdag 2 augustus 2016 22:58
Ah thanks! Dat is slim!

Verder vind ik je maaltjes er lekker en gevarieerd uitzien!
B - Woensdag 3 augustus 2016 00:34
Ziet er goed uit!! Leuke ideeën!
Nog even een vraag. Hoe komt het dat veel mensen met een eetstoornis verleden uiteindelijk vegetarisch gaan eten? Dat valt me namelijk heel erg op en ben daar wel benieuwd naar.
@b - Woensdag 3 augustus 2016 11:32
vaak zijn mensen met een eetstoornis heel erg bezig met eten en zoeken hier vaak dingen over op. dan word je je bewust van wat eten met je doet en waar je eten vandaag komt. vandaar vaak de keuze naar vegetarisch eten.

maar helaas zijn er ook veel meiden die denken af te vallen als ze vegetarisch eten en hierdoor die keuze maken. wat heel jammer is want vegetarisme is iets heel erg moois en hierdoor word het vaak negatief bekeken door veel behandelaren. en nee, vegetarisme of veganisme helpt je niet afvallen dus hiervoor moet je de keuze niet maken.

zelf heb ik jaren lang geobsedeerd gelezen over eten en ben zo veel dingen te weten gekomen over wat eten in je lichaam doet, maar ook welke weg het heeft afgelegd voor ik het op mijn bord kreeg (slachthuis, hoe men aan melk komt, ...) maar ook het effect van voedselkeuzes op het milieu en de derde wereld landen (wij geven eten aan ons eten terwijl er heel veel mensen op de wereld zijn die geen eten hebben). vandaar mijn keuze om veganistisch te gaan eten.
Maggy - Woensdag 3 augustus 2016 14:49
Ik vind het er heel lekker en mooi uitzien! Thanks :)

Die toscaanse burger maakt me benieuwd, waar haal je die?

Liefs
Anoniem - Woensdag 3 augustus 2016 15:28
Leuke blog. Ik heb er weer wat inspiratie uit gehaald :)

Bedankt !
xxx - Donderdag 4 augustus 2016 17:50
toscaanse burger hebben ze bij de albert heijn

Ik vries ze ook altijd in... kan heel lang :)
Sandra - Proud2Bme - Donderdag 4 augustus 2016 17:53
@Maggy
Bij de Albert Heijn

@B
Dat weet ik niet, ik ben al vegetariër sinds mijn achtste
Mies - Woensdag 10 augustus 2016 09:30
Mag ik bij jou eten ? Haha. Ziet er allemaal super lekker uit.