Light In The Box Review

Gepost op Dinsdag 1 augustus 2017 10:17 door Nouska in Fashionblog.

We hadden al vaker dingen gehoord over de webshop Light In The Box. Een webshop waar echt, maar dan ook echt van alles te koop is. Van kleding tot aan speelgoed en van telefoonhoesjes tot aan interieurartikelen. Bij Light In The Box kun je echt uren shoppen en dat voor hele voordelige prijsjes. De webshop heeft ons benaderd en vroeg of wij eens een bestelling wilden uitproberen.

We mochten van Light In The Box allemaal een bestelling doen van rond de 20 euro. Vol enthousiasme zijn we een kijkje gaan nemen. We hadden bijna allemaal nog nooit in een webshop besteld die dit soort producten verkocht en waren wel benieuwd. Voor je het weet ben je uren verder, zoveel keuze is er in deze webshop, je kijkt je ogen echt uit. Van gekke onzin gadgets, tot trendy kledingstukken en grappige zonnebrillen. Hieronder zie je waar onze keuzes uiteindelijk op zijn gevallen en vertellen we je ook wat we van het uiteindelijke ontvangen product vinden.

review light in the box

Danique's playsuit
Op de site van Light In The Box viel het me gelijk op dat ze daar leuke kleding hadden. Ik vind het zelf altijd lastig om online kleding te bestellen, omdat mijn ervaring is dat kledingmaten per winkel best wel kunnen verschillen. De ene keer valt iets heel klein uit en de andere keer juist veel te groot. Toch besloot ik een poging te wagen. Omdat het zomer is en ik binnenkort ook op vakantie ga, wilde ik graag een playsuit hebben. Bij andere meiden zie ik dat altijd en ik vind het altijd enorm leuk staan. Ik kwam deze leuke playsuit tegen op de site. Wel twijfelde ik over de maat, maar ik besloot om toch maar gewoon voor de maat te gaan die ik het meeste heb. 

Toen ik de playsuite uit het plastic haalde, viel het me al gelijk op dat de playsuit klein was. Ik dacht dat ik er misschien nog wel net in zou kunnen, maar dat het wel enorm strak en hoog bij het kruis zou zitten. Dat viel alleen even tegen! Ik kreeg de playsuit niet eens over mijn bovenbenen heen. Op de redactie hebben we hier hard om gelachen. Ik vind het jammer dat ik het niet pas, want verder zag de playsuit er heel leuk en zomers uit. De volgende keer als ik iets op de site bestel, zou ik toch voor een maatje groter gaan. 


♥ Scarlet's schoenen
Ik was echt super enthousiast toen ik deze platform sneakers in de webshop zag staan. Een beetje vreemd en fout, maar daardoor helemaal mijn stijl. Ik twijfelde wel of de maat juist zou zijn, maar nam de gok en bestelde maat 37. Eenmaal op kantoor moest iedereen vrij hard lachen om mijn schoenen. Daar zou geen voet in passen! Oké... dat wilde ik uiteraard graag nog even uittesten.

Mèhhh... de zool van de schoen zit vreemd hoog, waardoor een deel van je voet uit de schoen steekt. Heel raar en echt zonde, want verder vind ik ze nog steeds erg leuk. Als die zool iets lager zou liggen, zou ik ze je zeker aanraden... Anyway, je kunt ze HIER vinden in de webshop van Light in the box. De prijs van de schoenen was trouwens 21 euro.

schoenen sneakers

♥ Jasmijn's jurkje en lange blouse
Ik vond het erg leuk dat wij kleding mochten uitzoeken. Het viel mij ook vrij snel op dat ze zoveel leuke dingen hadden. Ik koos voor een kort jurkje die op de foto er donkergroen uitzag een een blousje voor op het strand. Ik was vooral benieuwd naar het laatste omdat ik in de zomer graag rondloop in mijn bikini met een blousje erover. Toen ik mijn pakketje ontving viel mij al snel op dat het jurkje niet dezelfde kleur had als op de foto stond.

Jammer genoeg matchte deze kleur niet met mijn haar en was het jurkje een beetje kort waardoor ik niet denk dat ik het ooit ga dragen. Het blousje was daarentegen wel harstikke leuk, maar op de dag dat we foto's gingen maken had ik een zwart-wit gestreepte broek aan die ontzettend vloekte met dit blousje waardoor Danique op de foto's het blousje aan heeft. Dat was best wel grappig om te zien omdat het helemaal niet haar stijl was. Ik heb thuis het blousje gepast en vond het erg leuk en denk dat ik het deze zomer vaak aan zal trekken! 


♥ Nouska's horloge en blokken
Als eerste kregen we het horloge binnen van de bestelling. De rest van de items zat met elkaar in een doos. Het horloge zag er mooi uit. Het bandje zat goed, had voldoende gaatjes en het klokje zag er uit zoals ik hoopte. Eenvoudig, stoer en niet te groot.

horloge

Toen ik het horloge om deed, merkt ik al vrij snel op dat een wijzertje los zat. Toen ik het horloge op de juiste tijd wilde zetten, kwam ik er achter dat de kleine wijzer snel rond draaide, in plaats van de grote. En de lange wijzer hing er een beetje bij. Even schudden en het is met dit horloge meteen minuten later. Dat vond ik wel even jammer. Ik kan het horloge dus niet echt gebruiken. 

blokken

De blokken die ik heb besteld, stonden omschreven als 'building blocks'. Ik dacht dat het leuke houten blokken waren voor kindjes, dat leek me wel wat. De blokjes zaten samen in een doos met een speciaal opbergzakje. Heel handig. Ook waren de blokjes mooi glad en hebben ze een neutrale kleur. Waar ik achter kwam toen ik het pakketje ontving, was dat dit volgens de verpakking Jenga is. Geen bouwblokken, zoals bij het artikel in de webshop stond. Natuurlijk kun je de blokken daar wel prima voor gebruiken, zoals je op de foto's ziet. 

blokken


♥ Sandra's tasje
Omdat ik het bij buitenlandse webshops altijd een beetje spannend vind om kleding te bestellen (in verband met de maat), besloot ik voor iets ''veiligs'' te gaan en een tas uit te kiezen. Zo dagelijks gebruik ik op dit moment vooral een zwarte tas en het leek me leuk om ook een tas in een andere kleur te hebben. Op de website van Light In The Box kwam ik een mooie tas tegen in een cognac-achtige kleur. Naar mijn idee simpel, maar wel leuk. Ik was benieuwd hoe deze er in het echt uit zou zien. 

De tas is in het echt iets kleiner dan ik had verwacht/gehoopt. Desalniettemin kun je de tas prima gebruiken als je bijvoorbeeld even de stad in gaat en je er wat dingetjes in kwijt wil zoals je telefoon, portemonnee, een agenda et cetera. Er zit een hengsel aan die je korter en langer kunt maken, waardoor je zelf kunt kiezen hoe je de tas draagt. 

Het materiaal van de tas is wel wat stug. Ik heb bij deze tas het idee dat je er niet even snel van alles in kunt gooien, je moet er voorzichtig mee omgaan. Ook de ritsen bewegen hier en daar wat stroef. Al met al best een leuke tas, al moet ik eerlijk zeggen dat de kwaliteit niet heel geweldig is. 

Heb jij weleens iets bij een buitenlandse webshop besteld?

 

Reacties

vanAnaarB - Dinsdag 1 augustus 2017 10:21

Ik bestel regelmatig bij webshops die vanuit China producten sturen.
Ik weet alleen niet wat ik van jullie betaalde review moet vinden... Wel heel eerlijk dat jullie benoemen dat jullie door deze webshop benaderd werden.
Vorig jaar informeerde ik bij jullie naar of jullie ingaan op aanbod van fabrikanten om dingen te testen (die indruk ontstaat door jullie vele Tony reviews), naar aanleiding van dat Proud voorbij kwam in een filmpje over betaalde reviews op internet. Jullie zeiden toen dat jullie dat niet deden. Ik ben benieuwd of jullie standpunt hierin nu dus veranderd is.

Redactie Proud2Bme - Dinsdag 1 augustus 2017 10:34

Hi! We ontvangen, op een enkele keer na, eigenlijk nooit producten voor reviews. De producten (zo ook alle Tony's chocolade) kopen we allemaal zelf. Gesponsorde reviews (waar we dus betaald voor krijgen) doen we al lange tijd helemaal niet. Mochten we dit wel een keer doen in de toekomst, dan zullen we dit er duidelijk bij vermelden.

Lily - Dinsdag 1 augustus 2017 10:29

Leuk! Maar jammer dat veel dingen niet helemaal pasten/overeen kwamen met de verwachtingen...
Die playsuit van Danique is trouwens wel megamegaleuk! Als je die toevallig nog kwijt moet aan een klein persoon ;)

-- - Dinsdag 1 augustus 2017 10:31

Jep, Asos.
Ooit een kerstjurkje van gekocht. Heel tevreden over!

L - Dinsdag 1 augustus 2017 10:36

Wat fijn om eerlijke product recenties te lezen. Het gebeurt maar al te vaak dat aangeboden producten mooier worden omschreven dan ze daadwerkelijk zijn maar bij Proud is dat gelukkig niet het geval. Het lijkt me een webshop met leuke spullen, maar dus wel even opletten welke producten goed uitvallen en welke producten wat minder, eigenlijk zoals met elke webshop. :)

*** - Dinsdag 1 augustus 2017 10:55

Klinkt niet echt als een positieve ervaring ... :p
Ik bestel eigenlijk bijna nooit online. Een enkele keer als ze bv mijn maat niet meer hebben in de winkel of ik iets in een andere kleur wil maar het dus al gepast heb vooraf. En ook m'n TOMS heb ik online besteld. Maar buitenlandse webshops vertrouw ik echt niet. Ben bang dat mijn bestelling dan nooit toekomt of dat het sterk afwijkt van de foto op hun website of de kwaliteit op niets trekt (zoals ik al vaker heb gelezen en gehoord)

M. - Dinsdag 1 augustus 2017 11:14

Ik ben fan van Iherb! Veel vegan dingen en veel goedkoper dan bij andere fysieke winkels zoals de ah.

M. - Dinsdag 1 augustus 2017 11:26

Fashion heb ik weleens bij Asos gekocht maar viel tegen; erg 'goedkoop' en synthetisch. Viel niet mooi. Ik koop af en toe shirts of accessoires via de catalog van Peta.

Denise - Dinsdag 1 augustus 2017 11:25

Lol, light in the box is hetzelfde als dealextreme; chinese nep rotzooi :P

S. - Dinsdag 1 augustus 2017 11:31

Duidelijk dat ik hier dus niets hoef te bestellen.. Het ziet er ook vrij goedkoop uit, geen materialen die jaren mee gaan. Ik bestel wel eens kleding online, maar alleen als er goede maattabellen en foto's op de site staan. Dat gaat eigenlijk altijd wel goed.

Anne - Dinsdag 1 augustus 2017 11:34

Ik koop weleens iets uit het buitenland. Maar alleen als ik weet dat het de moeite waard is .De verzend en/of de retourkosten zijn vaak zo hoog.
Ik vertrouwde Light in the Box niet qua kwaliteit.Als dingen zo goedkoop zijn vind ik ze niet mooi en zou ik ze zeker niet van ver bestellen.



MissPineapple - Dinsdag 1 augustus 2017 11:35

Ik heb een aantal keer dingen besteld bij miniinthebox en lightinthebox, maar ik ben hier niet tevreden mee. De levering duurt erg lang (3 weken ongeveer). Ook kreeg ik een keer het pakketje van iemand uit Frankrijk. Toen ik contact opnam met de klantenservice, werd er vervolgens niks mee gedaan, ze zeiden dat ik het zelf maar moest oplossen.. Voor hardcase telefoonhoesjes kun je hier wel goed terecht, maar verder zou ik er nooit iets bestellen.

Miku - Dinsdag 1 augustus 2017 12:10

Ik koop regelmatig iets bij ali express. Daar heb je verschillende aanbieders en is het belangrijk om reviews te lezen die onder een product staan. Als die goed zijn, is het eigenlijk bijna altijd wel goed! Heb de gekste dingen besteld; van kleding (altijd de maattabel gebruiken en veel groter bestellen dan je gewend bent; niet laten afschrikken als je normaal een m hebt en nu een xxl moet bestellen) tot opzetborstels voor mijn electrische tandenborstel en een smartwatch. Heel soms valt iets tegen, maar so far bijna alleen maar goeie ervaringen mee. Light in the box ooit een keer besteld, duurde 3 maanden voor het binnen was en rok was te klein en blousje veel te groot (was een setje)

natuurkind - Dinsdag 1 augustus 2017 12:30

Je weet dat dit soort webshops niet helemaal legaal kunnen zijn, toch? Het word verzonden als kado om de verzendingskosten te dekken de mensen die dit maken hebben helemaal niet zo'n werkplek als de onze! Ik snap niet dat het gepromoot word..

Ieder zijn eigen keuze.. maar promotie maken over iets als dit vind ik niet zo oke (mijn mening natuurlijk)

Ronja - Dinsdag 1 augustus 2017 12:44

Ha ha, hier ga ik dus niks bestellen.
Vaak moet je voor een buitenlandse webshop ook een creditcard hebben of zo en die heb ik niet.
Verder heb ik nog niet echt goede ervaringen met kledingwebshops.

Sterregoesforit - Dinsdag 1 augustus 2017 14:21

Leuk om jullie review te zien en tof dat jullie iets mochten uitkiezen!! Fijn ook dat de review helemaal eerlijk is. Vond het een leuke blog! X

an - Dinsdag 1 augustus 2017 20:08

Ik bestel regelmatig bij Wish.com ook een Chinees site. Het is idd zo dat je bij kleding een maat groter moet bestellen omdat (de meeste) kleding op het postuur van een Chinese / Japanse persoon is berekend en wij Hollanders hebben nu eenmaal een andere bouw /postuur.

Verder een leuke review, met eerlijke beoordelingen!!

bellefleur - Woensdag 2 augustus 2017 08:14

Light in the box vind ik op zich een goede site. Ik bestelde daar altijd mijn dansschoenen, rond de twintig euro in plaats van honderdtwintig hier. Een keer een verkleedkostuum gekocht. Leuk voor de gelegenheid maar inderdaad minder van kwaliteit en een andere kleur. Het korsetje houdt het overigens goed, een paar jaar minstens tweewekelijks gedragen en niet kapot te krijgen.

De maten vallen anders uit voor de westerse bouw. Maar voor mij als chinese komt het goed uit. Kleding zou ik er niet kopen, ik koop alleen tweedehands, maar ook dure kleding in de winkels hier is niet 'schoon'. Het extra geld gaat vaak naar tussenhandelaren zoals te zien is in de documentaire 'de slag om de klerewereld'.

Wel een nadeel vind ik de importheffing, die naslag viel tegen, maar de totale som was nog steeds minder dan in nl gekocht

Lisa - Donderdag 3 augustus 2017 10:01

Ik bestel weleens telefoonhoesjes bij Mini in the box, misschien een onderdeel/zusteronderneming van Light in the box? De hoesjes zijn altijd heel leuk en mooi maar ze doen er honderd jaar over voor je ze eindelijk eens binnen hebt.

britneyangel - Zaterdag 5 augustus 2017 09:27

leuk om zo een blog te lezen

Marieke - Maandag 2 oktober 2017 17:37

Leuk te lezen zo over Light in the box

Anneke - Donderdag 4 januari 2018 10:37

NIKS BESTELLEN VAN LIGHT IN THE BOX, HET ZIJN OPLICHTERS!!!
Àls je je bestelling al ontvangt, is het meestal rotzooi, die óf niet past, of snel kapot gaat. Dit is dus ALS JE JE BESTELLING ONTVANGT!!! Wat heel vaak niet het geval is. Retourneren of geld terugkrijgen kan je ook ècht op je buik schrijven. Heb zelf daar (gelukkig maar voor 10 euro) iets besteld, NOOIT ONTVANGEN. Lees de reviews maar eens op internet, ik wou dat ik dat vooraf gedaan had.

jac - Woensdag 24 januari 2018 12:00

Light in the box? NIET DOEN!!!

Ik bestelde 2 elektrische kabeltjes voor weinig geld (paar euro): een HDMI kabel en een HDMI-VGA verloopstuk. Met verzendkosten tussen de 8 en 9 euro (als het te mooi lijkt om waar te zijn...). Het zou 9-14 dagen duren. Ik kreeg een tracking code, maar die werkte niet. Ik stuurde een mail in het Engels om de juiste tracking code. Mijn bericht werd helemaal niet gelezen: er kwam een standaardantwoord over de levering en of ik de tracking code maar even in de gaten hield (die het dus niet doet!!!). Ook werd opeens vermeld dat het wel 28 dagen kon duren (misleiding!) en het ticket werd gesloten. Na 8 weken was de zending er nog niet. Ik schrijf opnieuw. Weer een heel lang standaardantwoord over hoe goed en betrouwbaar ze zijn, maar dat het enige tijd langer kan duren. Als die termijn verstreken is, moet ik maar opnieuw contact opnemen. En vooral de tracking informatie blijven volgen (!!!!). Ticket gesloten. Ik heb weer een bericht gestuurd dat ik mijn geld terugeis, tenzij ze kunnen waarmaken dat het artikel inderdaad binnen 3 dagen geleverd wordt. Daar heb ik nog geen antwoord op.

Intussen heb ik de benodigde kabels (waarvan één van het merk Philips) gewoon bij Action kunnen kopen voor vrijwel hetzelfde bedrag dat ik 2 maanden geleden bij Lightinthebox,com heb uitgegeven.

Doe jezelf een lol, en bestel niks bij die charlatans uit China!

feed