Riagg

Gepost op Dinsdag 14 september 2010 11:19 door Scarlet Hemkes in Extra info hulpinstanties.

De Regionale Instelling voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg, oftewel het Riagg, is een ambulante zorginstelling voor mensen met een psychosociale of psychiatrische probleem. Een verwijzing van de huisarts of een indicatiebesluit van Bureau Jeugdzorg is hierbij nodig. 

riaggDe Riagg Jeugd is bestemd voor jongeren tussen de 0 en 19 jaar. Ouders van deze doelgroep kunnen hier ook terecht met vragen. Er kan ook gekozen worden voor gezamenlijke behandeling waarbij de ouders bij de gesprekken zitten. Natuurlijk is individuele hulp ook mogelijk.

Het deskundigheidsteam van het Riagg bestaat uit diverse gespecialiseerde hulpverleners, bijvoorbeeld psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, sociaal-psychiatrische verpleegkundigen, maatschappelijke werkers en (ortho)pedagogen. Samen bieden zij hulp in verschillende vormen. Deze varieert van individuele gesprekken tot groepsbijeenkomsten.

Daarnaast is preventie ook een punt waar het Riagg veel aan werkt. Dit gebeurt in de vorm van cursussen en trainingen waarbij je aangeleerd wordt om zelf dingen aan te pakken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een probleem voorkomt maar deze cursussen zijn ook succesvol gebleken tegen het terugkeren van problemen en het verhogen van de kwaliteit van het leven. Dit kan echter ook per instelling verschillen.

Na de aanmelding begin je met een intake-gesprek. Deze zal, zo mogelijk, binnen 2 weken worden gepland. De wachttijd daarna is verschillend per instelling. Deze kan je terugvinden op de site van de verschillende Riagg-instellingen.

 

Heb jij ervaring met het Riagg?

 

Lees HIER en HIER een ervaringsverhaal

 

Gerelateerde blogposts

14
SEP
5
14
SEP
3
 

TAGS

riagg
 

Hulpinstantie

cijfer
4.4
1 stem

Riagg Amersfoort en Omstreken

Algemene GGZ instantie

Westsingel 41
3811 BB Amersfoort Nederland

033 460 35 00

Vind je dit waardevol?

Ken je iemand die dit moet zien?


feed