Wanneer opname?

Gepost op Woensdag 8 juli 2009 07:54 door Proud2Blog in De psychologie van....

Veel meiden denken dat je alleen opgenomen wordt bij een extreem laag gewicht. Er kunnen echter nog wel meer gevallen waarin een opname verstandig is.

Bijvoorbeeld:

- Als je lichaam in een gevaarlijke of levensbedreigende conditie is, wat ook zo kan zijn als je geen (ernstig) ondergewicht hebt! Dit komt bijvoorbeeld nog al eens voor bij kaliumtekort.

- Als je in korte tijd erg veel af bent gevallen, en nog steeds behoorlijk afvalt.

 - Als je al verschillende ambulante- en/of deeltijdbehandelingen hebt gevolgd, maar dat niet (genoeg) geholpen heeft. Een opname  kan dan soms net dat beetje extra geven, ook omdat je dan even uit je natuurlijke omgeving bent en al je energie kan stoppen in het werken aan je herstel.

- Als iemand haar hele leven om de eetstoornis draait en je geen sociale contacten meer hebt en er verder niets meer is qua school, werk of andere dagbesteding.

- Als er naast de eetstoornissen nog andere (ernstige) problematiek speelt. Zoals ernstige depressiviteit, autmutilatie of zelfmoordgedachtes.

- Bij onleefbare gezinssituaties, waarbij het thuis niet meer vol te houden is of de ouders het niet meer zien zitten.

- Als er ook 's nachts (ernstige) problemen zijn, waarbij iemand hulp nodig heeft. 

Maar natuurlijk is ieders situatie anders, en moet het per persoon bekeken worden. Dat is ook de reden dat je altijd een intake-gesprek hebt, waarna je geadviseerd wordt welke behandeling voor jou het meest geschikt is.

 

Reacties

m - Zondag 18 maart 2012 18:40

klinkt vreemd, ik zou graag opgenomen worden. mijn gewicht is dan wel weer gezond nu maar dat komt omdat ik sommige dagen wel "normaal" eet andere dagen alleen ochtend en avond of alleen avond. Toch tel ik nog altijd de kcal en struggle ik gewoon teveel met eten, depressie al 2 jaar, automutilatie al best lang en kan er ook niet mee stoppen en haat alles gewoon. zou graag gaan voor een opname.. maar ben net weg bij altrecht (geen rintvelt overigens) en heb daar alles gelogen, thuis lieg ik alles. iemand een idee??

Romy - Zondag 1 april 2012 13:54

@m: Mijn verhaal is eigenlijk precies hetzelfde als die van mij! Ik heb anorexia (gehad), maar zit nu in een boulimia-periode, waardoor mijn gewicht weer gezond is. Ik eet ook redelijk normaal, maar andere dagen eet ik bijna niets. Ook heb ik al jaren een depressie en automutileer ik.

Ik word, voornamelijk voor de depressie, morgen opgenomen in een jongeren kliniek in Doetinchem. Misschien is dat een idee voor je?

ThattGirl - Zondag 8 juli 2012 21:18

soms wil ik opgenomen worden, ik heb net iemand nodig die me over de streep trekt. maar ik heb het idee dat mijn probleem dan net weer niet erg genoeg is. de ene week lukt het me om aan me eetschema te houden en de andere week eet ik alleen avond eten. het verpest me leven, ik hou geen vrienden over en me school gaat er kapot aan. maar ik ben weer te eigenwijs om aan te geven dat ik extra hulp nodig heb want straks ben ik een aandacht vrager en dat wil ik niet. ik heb nu 1 keer in de 2 weken gesprekken, maar of die helpen niet echt. dinsdag heb ik een intake bij accare misschien wordt ik daar meer begeleid dan bij GGZ

♡ - Woensdag 4 december 2013 22:14

Jaa, ik wil stiekem ook graag opgenomen worden .. ik heb anorexia en zit bij een dietiste maar ik ga gwn rustig door met afvallen. Als je opgenomen word betekent dat gewoon dat je dat gehaald hebt, dat je zo sterk bent en zo bent goed in afvallen. Maarja alsbuk opgenomen wordt moet ik stoppen met afvallen, en dat nooit ;p
Zieke gedachte hè, komt wss door depressie/ana/zelfmoordgedachte

♡ - Woensdag 4 december 2013 22:15

Sorry voor de vele spelfouten, zie ik nu pas ;$

Alexandra - Vrijdag 5 december 2014 23:15

Ik ben 55 en wil graag nog aan de anorexia werken. Ik woon alleen (met mijn hondje, dat is wel een probleem, waar kan hij heen?), maar ik zie mij niet ineens thuis gaan koken.
Vroeger heb ik zeer ernstig anorexia gehad, maar goede behandeling was er niet. Later dacht ik er na behandeling redelijk mee te kunnen leven, mijn gewicht was laag maar stabiel en ik realiseerde me nauwelijks dat ik echt nog een mijn leven beperkende eetstoornis had.
Door omstandigheden ben ik afgevallen en het dwangmatige anorexiagedrag is terug. Ik wil niet vreugdeloos verder leven. Deze ellendige ziekte heeft mij ook "meer gekost dan me lief is". Ik ben bang maar gemotiveerd en snak naar hulp. Ik zou willen schteeuwen om goede begripvolle hulp zonder dwang.

Alexandra - Vrijdag 23 januari 2015 17:22

Als er iemand mij kan hepen hier mijn mailadres:
***

Alexandra - Vrijdag 23 januari 2015 17:27

Net heb ik een stuk geschreven. Is dit eraf gehaald en als dit zo is, waarom?

youdon'tcare - Zaterdag 21 maart 2015 19:28

Gek... Mijn leven bestaar uit afvallen. Ik raak al mn contacten kwijt en heb symptomen van ana ik denk aan zm, maar toch ben ik nog lekker niet opgenomen gaat ook never nooit gebeuren

feed