ALDA: Iedere vrouw is mooi

 

Vijf succesvolle plus-size modellen die allen hun contract kwijtraakten toen het modellenbureau Ford Models hun +size afdeling sloot, hebben samen een coalitie gevormd: ALDA. De prachtige in New York wonende modellen hebben ALDA afgelopen jaar gelanceerd. ALDA staat voor 'A group of women aiming to represent beauty in all sizes'. De groep modellen staat nu samen in het februari nummer van het feministische magazine BUST.

'Sommige mensen zijn van nature maatje 34 en andere mensen zijn van nature maatje 40', aldus Danielle Redman, die zelf maat 38/40 heeft. Samen poseert ze met haar collega modellen voor een collectie sportkleding. Haar collega modellen zijn Ashley Graham, Marquita Pring, Inga Eiriksdottir en Julie Henderson.

Bust's
bron foto

De vijf modellen braken alle conventies toen ze afgelopen jaar IMG models benaderden en later een contract aangeboden kregen. IMG's manager Ivan Bart zegt dat de missie van het modellenbureau is om verandering te brengen in de stereotypen binnen de modellenwereld.

Model Ashley Graham, die een eigen plus-size lingerielijn heeft, zegt in het interview met BUST: 'Ik word al 15 jaar lang plus-size genoemd. Ik schaam me er niet voor en heb er geen problemen mee. Ik weet wie ik ben, ik ben Ashley Graham en ik ben model.'

ALDA wil met haar coalitie zeggen: "Every woman is beautiful".

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

goedzo! - Dinsdag 3 februari 2015 19:35
Deze vrouwen vind ik mooi. Hier wordt overgewicht niet verheerlijkt (zoals bij Tess Holiday), want deze dames hebben volgens mij een erg gezond gewicht.

Zij zien er fit uit en zijn volgens mij helemaal niet te dik, maar gewoon normaal.

Super!

Toch vind ik het ook niet goed dat dit per se weer een etiketje "plus size" moet krijgen. Er moeten gewoon modellen van alle soorten en maten gebruikt worden ZONDER overal rond te schreeuwen "kijk ons nou, wij gebruiken plus size modellen", want door dit te doen, wordt "een maatje meer" (dit vind ik persoonlijk zelfs niet eens een maatje meer, maar oké) als uitzonderlijk en ongewoon gezien.Terwijl dit juist erg normale maten zijn!

:)
M. - Dinsdag 3 februari 2015 20:28
Wat een mooie modellen. Idd jammer dat er nog altijd het etiketje plus-size aan hangt, want dat klinkt toch nog steeds negatief. Dit soort modellen zou ik persoonlijk veel liever in tijdschriften en op catwalks zien. Zou leuk zijn als de modellen standaard meer deze kant op gaat.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' - Dinsdag 3 februari 2015 21:55
De naam plus size vind ik echt onterecht en weer zo negatief. Waarom zeggen ze nu niet gewoon 'modellen'. Altijd die maten..
- - Dinsdag 3 februari 2015 21:58
De blonde vrouw 'Inga' is gewoon gespierd en wordt ook al 'plus size' genoemd. Wat vind ik 'plus size' toch en akelige naam.
Charlotte - Woensdag 4 februari 2015 00:15
wow dit zijn mooie vrouwen!
d - Woensdag 4 februari 2015 05:08
De beste manier om een mooie vrouw te zijn is door het niet te voeden als zijnde dat het mooi MOET zijn. Dan leg je er teveel nadruk op en wordt het juist niet meer mooi, vind ik. Een mooie vrouw straalt uit dat ze niet haar beauty is.
Anne - Woensdag 4 februari 2015 06:08
Waar zouden wij toch zijn zonder de modellen ?
Ze zeggen dat er een behoefte is ......
Is dat werkelijk zo ?
Maud - Woensdag 4 februari 2015 08:26
Dames,
De benaming plus-size model kan verwarrend zijn, dat is begrijpelijk.
Dit labeltje staat echter helemaal los van de samenleving in z'n geheel. Het is puur een naamgeving voor een bepaalde lichaamsbouw binnen de modellen'branche'. Op hun werkplek worden de vrouwen (of mannen) even gewaardeerd om hun lichaam en worden hierop ook gecategoriseerd. Los van het feit hoe leuk, sociaal of vervelend ze zijn.
Zie het binnen het rijtje hoofdverpleegkundige, accountant of schoonmaker.
Size zero, plus-size.. Nee, het klinkt niet respectvol. Maar buiten het werk, zijn ze, net als de schoonmaker of accountant, gewoon weer (bij wijze van spreken) Monica, Tina of Jessica waar hun innerlijk weer telt.
Elke - Woensdag 4 februari 2015 22:30
Plus-size modellen worden gebruikt om "grote-maten-kleding" te showen. Die kleding is voor een bepaalde doelgroep. Plus-size modellen zijn dus gewoon mooie meiden, wat hun gezicht betreft dan, die een wat groter lichaam hebben en die de grote maten passen. Reguliere kleding (voor slanke vrouwen) kunnen ze niet showen, want ze passen gewoonweg niet in die kleding. Ze zijn voor de mode-branche dus maar heel beperkt inzetbaar. Vaak worden deze meiden door hun agent geadviseerd om minder te gaan eten en af te vallen zodat ze hun kans op werk vergroten. Een aantal van hen geeft hier gehoor aan en gaat minder eten puur om meer werk te krijgen en meer geld te gaan verdienen met opdrachten. Ze raken het etiket "plus-size" dan kwijt, wat de meesten als positief etvaren. Plus-size modellen mogen trouwens ook weer niet te dik zijn, want te "plus" en je krijgt geen opdrachten. Vaak volgen plus-size modellen daarom toch ook een (mild) dieet en een sportprogramma (niet te intensief). De gewone modellen moeten er echter heel wat meer voor doen om hun gewicht op het juiste gewenste gewicht te houden. Een aantal van kan dat echter helaas niet aan. Die krijgen dan problemen, maar dat hoort nu eenmaal bij het modellen-bestaan, en ook wel bij onze huidige, op schoonheid en uiterlijk gerichte maatschappij. Niet iedereen kan daaraan voldoen en meekomen. Die mensen krijgen dan problemen.